Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), diş tedavilerinde özel diş hekimleri ve özel sağlık kuruluşlarından hizmet alımları için çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı çalışmalarla, 657 sayılı yasaya tabi devlet memurlarının ve SGK’ya bağlı sigortalıların, özel diş hekimlerinden ve özel sağlık kuruluşlarından faydalanması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Diş Hekimi Adnan Nacar, bu konuda anlaşma sağlandığı takdirde Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanelerindeki yoğunluğun azalacağını söyledi.

Nacar, hizmet alımlarıyla ilgili çalışmaların uzun süredir devam ettiğini belirterek; “SGK ve Sağlık Bakanlığı ile Diş Hekimleri Birliği arasında uzun süredir çalışmalar devam etmekte. Sağlık Bakanlığı bütçe uygulaması planlaması bakımından fiyat yönünden anlaşma sağlanmak üzere. Bize gelen bilgiler bu yönde. Bu noktada hizmet alımında anlaşma sağlanırsa Ağız ve Diş Hastalıkları Merkezlerindeki yoğunluğun önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum” dedi.

Nacar, hastanelerdeki yoğunluğun azalması için hastaların masraflarının birebir karşılanması gerektiğini de hatırlatarak; “Tabi hastalardan fark payı alınmamalı. Hastalardan Bir fark talep edilirse yoğunluk azalmaz. Çünkü vatandaş ücretsiz yaptıracağı tedaviyi tercih eder. Bunun için masrafların birebir karşılanması gerekir. Bu da yapılacak anlaşmayla ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Nacar, anlaşmayla SGK’ya yapılacak hizmetlerin ardından çıkartılacak faturalarında makul seviyede olabilmesi için de tedbirlerin alınacağını kaydetti. Nacar; “Bu konuda tedbirler alınıyor ve fatura bedeli ile ilgili diş hekimleri için aylık bir kota konacak. Yani diş hekimleri ve özel sağlık kuruluşları yaptıkları hizmetler için belirlenen tutarda ödeme alabilecek. Ayrıca hastalar, yapılması gereken işlemleri için önce SGK’dan onay alacak. Yapılacak tedavilerin planlaması istenecek” ifadelerini kullandı. (www.kanal46.com)