Malatya'da, Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) 4 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan ve aralarında eczacı, doktor ve ilaç firmaları çalışanlarının da bulunduğu 24 sanığın yargılanmasına başlandı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmalarda salona ilk olarak

"Dokuzlar Eczanesi dosyasında" bulunan 10 kişi alındı.

Avukatlarıyla birlikte hazır bulunan sanıklar Remzi Özhan, Halil Aslan, Barış Çıplak, Uğur Sürük, Onur Kati, Orhan Pektaş, Mustafa Uçar, Ünal Konat, Tuncay Ertunç ve Erdal Yenice, kimlik tespitleriyle başlayan yargılamada savunma yaptı.

Duruşmaları izlemek için adliyeye gelen çok sayıda eczacı, doktor ve kalfa yakınlarından bazıları yeteri yer olmadığından salona alınmadı.

Duruşmaların sırasıyla yapılacağı mahkemedeki yargılamanın gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Sanıklardan Remzi Özhan, Halil Aslan, Mustafa Uçar, Erdal Yenice'nin birden fazla dosyada yargılandığı dava dosyasındaki isimler şöyle:

Remzi Özhan, Halil Aslan, Barış Çıplak, Uğur Sürük, Onur Kati, Orhan Pektaş, Mustafa Uçar, Ünal Konat, Tuncay Ertunç, Erdal Yenice, Turabi Temiz, Özgül Gülbey, Seyit Remzi Lüle, Ali Kemal Lüle, İbrahim Duman, Mahmut Soyduğdu, Bülent Köse, Yüksel Günay, Leyla Özdemir, Ali Akkuş, İlyas Başar, Murat Çelik, Şerif Kıstırak ve Ahmet Çelik.

Duruşmalar devam ediyor.

-ECZACILAR ODASI BAŞKANI HALA FİRARDA-

Yargılanmanın başladığı Malatya Adliyesine tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla getirilirken hakkında mahkemenin tutuklama kararı olan ve firar eden Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, gelmedi.

Sgk müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında Malatya, İstanbul, Antalya, Kahramanmaraş ve Elazığ'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ile eczacı, doktor ve şirket mümessillerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 10'u tutuklanırken, bazı şüpheliler kefaletle, bazıları ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine, daha önce kefaletle serbest bırakılan, aralarında Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse'nin de bulunduğu 7 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarılmış ancak Bülent Köse yakalanamamıştı.