Kahramanmaraş Tarihi Çarşılar Bölgesinde yer alan çarşılarda sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlandı.


Tarihi Çarşı Bölgesinde yer alan Belediye Çarşısı-Maraş Çarşısı(Suk-i Maraş), Bakırcılar ve Semerciler Çarşısı, Mazman-Kazzaz Çarşısı, Saraçhane Çarşısı-Sultan Çarşısı(Suk-i Sultan-i) çarşılarında Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projeleri kapsamında restorasyon uygulamalarına start verilmiştir. Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından projeleri hazırlatılan çarşının restorasyon uygulama ihale çalışmaları Etüd Proje Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür. Uygulama kontrollüğü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB uzmanları tarafından yürütülmektedir.


Belediye Çarşısında iskele kurulmasıyla başlanan çalışmada cephelerdeki tabela ve eklentilerin sökümüyle uygulama devam edecektir.


Diğer çarşılarda süren alt yapı çalışmasıyla birlikte restorasyon uygulama çalışmaları da başlayacaktır. Fazla katlarının yıkım ve sökümü nedeniyle bu çarşılar 16.09.2012 tarih itibariyle uygulamaya geçecektir.


Kentin kaybolmaya yüz tutmuş tarihi çarşı kültürünün devamı, bölgenin yeniden kalkınması ve tarihi kültür mirasımızı kente kazandırmak amaçlanan hedeflerdendir. Çalışmanın yaklaşık 8 aylık bir süre zarfında tamamlanarak Kahramanmaraş halkına sunulması amaçlanmaktadır.