GASKİ’nin döküntüleri ile 2. lige çıkabilir miyiz?...Yükselme grubundaki son iki maçımızda galipken mağlup olarak ayrıldık. Bunu şanssızlığa veya Osman’ın sakatlanmasına bağlamak 1. lig görmüş ve bir üst lige çıkmayı planlayan bir takım olan Kahramanmaraşspor’a yakışmaz.

Burada takımın hoca değiştirdiği Kasım 2008’den beri yaptığı maçları analiz edersek gerçeği görebiliriz. 30 Kasım 2008 buyana yapılan 8 maçta takım 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve bir beraberlik almıştır. Yendiği takımlardan ikisi klasmandan amatöre düşecek sondan iki takımdır.

Burada anormal olan Göztepe galibiyetidir ve bu maçta şansın büyük etkisi vardır. Yoksa son iki maçtaki çuvallamanın açıklaması ne olabilirdi?

Bafraspor klasman grubunda oldukça zor maçlar sonrası yükselmeye averajlarla kaldı.

Bafraspor, yükselme ligine sıkıntılı başlayan bir takım. Zaten yükselme grubunda 3 hafta sonunda bir puanla sonuncu. Kahramanmaraş spor ise sondan üçüncü. Denk kuvvetlerin kapışması.

Bafraspor genel anlamda beraberliği seven bir takım bizden de beraberlik koparmaya oynayacaktır.

Bafraspor klasmanda oynadığı 18 maçta 9 galibiyet almış. 3 mağlubiyet, 6 beraberliği var.

Dengeli bir klasman maçları varken, yükselme grubunda galibiyeti yok. Klasman grubunda deplasmanda oynadığı 9 maçta 3 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgileri var. Deplasmanda en azından beraberliği koparabilecek bir takım.

Golcüleri İsmail Türk 12 gol, Ömer Yavuz 7 gol ve Şeref yılmaz 5 gol. Yükselmedeki iki golüde Ömer Yavuz attı.

Teknik Direktörleri Sedat Kalaycı 43 yaşında, Kartal ve Kastamonuspor’u çalıştırmış vasat biri.

Belirgin bir başarısı yok. Yükselme maçları öncesi Genel kaptanlarını ani istifası takımda moral olarak negatif etki yapmış olabilir.

Bafraspor, yükselme grubuna çıktıktan sonra 3 yeni transfer yaptı. Yenibosna spordan stoper Celal, Gümüşhane’den orta saha Yunus bahri ve Düzce spordan golcü Levent Tabak. Leventin bu sezon 12 maçta 2 golü var. Her üç yeni transferde klasmanda kalan eski takımlarından ayrılarak yükselme grubunda bir şeyler yapma isteğinde futbolcular. Yükselme grubunda Levent Tabak son iki maçtır oynuyor.

Transfer dönemi kapanmaya dakikalar kala, Kahramanmaraşspor GASKİ’den Ersin ve Hacettepe’den Cevher’i transfer etti.

Cevher 22 yaşında. Bu sezon Hacettepe’de 4 maç oynamış. Dört maçın çoğunda da yedekte kalmış. Dört maçta toplam 52 dakika oyunda kalmış. 30 Kasım 2008’den bu yana maç yapmamış.

Potansiyel olarak iyi bir stoper (durdurucu) 1.90 boyunda, 80 kilo ağırlığında. İnşallah uyumları hızlı olur.

Ersin, 26 yaşında bu sezon GASKİ’de 13 maç oynamış.14 Aralık 2008’den buyana oynamıyor.

13 maçta 6 sarı kartla oynayan bir futbolcu.

Böylece takımda hocalar dâhil GASKİ tezgâhından geçmiş 15–16 futbolcumuz oldu. İlk 11’de oynayan Mustafa Demirci ve Mehmet Akif hariç tüm futbolcular bir dönem GASKİ’de idiler.

Sizce bu futbol anlayışı ve GASKİ’nin döküntüleri ile 2. lige çıkabilir miyiz?

Birkaç hafta sonra karlar iyice eriyince anlaşılır…

AYŞE MELİH