Türkiye 2. Ligi B Kategorisi 5. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Kahramanmaraşspor dün sahasında konuk ettiği grubun güçle ekiplerinden Adanaspor ile golsüz berabere kalarak 1 puana razı oldu. Her iki ekibin de birer gollerinin ofsayt gerekçesi ile sayılmadığı maçın önemli dakikaları ise deneyimli gazeteci Akif Arslan'ın notlarına göre şöyle oldu:

Dk. 9: Ev sahibi ekipten Sezar, solda hareketlenen Ozan’a bıraktı. Ozan, topu kontrol ettikten sonra, sıfırdan penaltı noktasına gönderdi. İsmail, gelişine sert vurmak isterken, ters bir vuruşla topu taca gönderdi.

Dk. 14: Soldan Osman’ın kullandığı taç atışında Ozan toplu buluştuğunda bekletmeden ceza sahasına gönderdi. İsmail bu kez, penaltı noktasında uçarak kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Dk. 17: Konuk ekip atağı soldan gelişti, savunmanın bir anda duraklaması ile topla buluşan Halit, kaleci Okan’la karşı karşıya kaldı. Ancak, Halit’ten önce davranan Okan yatarak topu ayakları ile kornere attı.

Dk. 24: Orta sahada İsmail kaptığı topu hemen ortaya doğru gönderdi. Topu kontrol eden Nedim’in, yaklaşık 35 metreden çok sert vuruşunda top kaleci Oğuzhan’ın bakışları arasından az farkla auta çıktı.

Dk. 26: Adanaspor’da Cem orta saha ile ceza yayı arasında faulle durduruldu. Kaleye yaklaşık 30 metrede kazanılan bu faul atışını kaptan Yılmaz kullanırken; sert vuruşunda top kaleci Okan’ın kucağında kaldı.

Dk. 29: Konuk ekipten Halit’in soldan ortasında topu kafayla uzaklaştırmak isteyen Kahramanmaraşsporlu Veli’nin ters kafa vuruşu kornere çıktı. Adanaspor, bu korner vuruşunu Yılmaz ile kullandı, kaleci Okan topu kontrol etti.

Dk. 33: Turuncu-beyazlılarda Alper, bir anda önünde bulduğu topla kaleci Okan ile karşı karşıya kaldı. Veli’nin müdahalesine rağmen aşırtma bir vuruş yapan Alper’in bu vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

Dk. 44: Sağdan Ümit’in ceza sahasına gönderdiği topu savunma oyuncuları uzaklaştırmak isterken kısa düşen topu önünde bulan Cem’in sert vuruşu, sağ direği yalayarak auta çıktı.

İKİNCİ YARI

Dk. 49: Kahramanmaraşspor’da Ozan soldan aldığı topla ceza sahasına inerken sert bir kavisli orta yaptı. Penaltı noktasına yakın düşen topu Ömer’den önce çıkan kaleci Oğuzhan yumruklayarak uzaklaştırdı.

Dk. 52: Konuk ekip Adanaspor’dan Cem, orta sahadan Fuad’ın attığı pası önce kontrol etti. Ardından kaleyi cepheden gören bir pozisyonda yaklaşık 20 metreden sert vuruşunu kaleci Okan iki hamlede kontrol etti.

Dk. 59: Ev sahibi ekipten Ozan, sol kanatta Osman’dan aldığı topla sıfıra kadar indi. Uzak direkte bekleyen Ömer’e ortaladı. Ancak, kaleci Oğuzhan bir kez daha Ömer’den önce çıkarak topu kontrol altına aldı.

Dk. 62: Turuncu-beyazlılarda Halit’in sağdan ortasında Yılmaz’ın sert vuruşu kaleci Okan’dan döndü. Alper, önünde bulduğu topu filelerle buluşturdu. Ancak, hakem Metin Kır, yardımcısının ofsayt uyarısı ile golü geçerli saymadı.

Dk. 68: Kahramanmaraşspor’da Sezer sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta topu direkt kaleye gönderdi. Kaleci Oğuzhan topu önce uzaklaştırmak için yumrukladı, kısa düşen topu Ömer’den önce kontrol ederek tehlikeyi savuşturdu.

Dk. 75: Adanaspor’dan Fuad, orta sahada Sezer’den kaptığı topu Kahramanmaraşspor ceza sahasına gönderdi. Cem’den önce çıkan kaleci Okan ceza sahası dışında topu kafayla taca atarak kalesinden tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dk. 77: Kahramanmaraşspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Adanaspor savunmasının arkasına düşünce bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Ömer’in vuruşunda kaleci Oğuzhan topu kontrol etmeyi başardı.

Dk. 88: Ceza sahasına sağdan gelen ortayı iyi takip eden Kırmızı-beyazlı takımdan Ömer’in vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu Serdar, rövaşata ile kaleye gönderdi. Ancak, hakem yardımcısının uyarısı ile bu golü de geçersiz saydı. (www.kanal46.tv)