Euro2008’in en iyi ekibi, yenilgi yüzü görmeden final biletini aldı. Xavi, Güiza ve David Silva’yla istediğini elde etti, pazar günkü finalde, bizi kupanın dışına iten Almanya’ya rakip oldu.

44 yıllık kupa özlemini dindirmek için yola çıkan İspanya, hedefe adım adım ilerliyor. Avrupa Şampiyonası’nın en renkli ve göze hoş gelen futboluyla dikkatleri üzerinde toplayan Matadorlar, turnuvanın sürpriz ekibi Rusya’yı 3-0’la geçerek finale yükseldi.

Fenerbahçe’yle anlaşan kurt hoca Luis Aragones’in taktiklerine harfiyen uyan sarı kırmızılılar, sonuca, sarı lacivertlilerle anlaşan İspanya gol kralı Daniel Güiza, Xavi ve David Silva’nın peş peşe gelen golleriyle gitti. 29 Haziran Pazar günü Viyana’nın Erns Happel Stadı’ndaki finalde, A Milli Takımımız’ı yarı finalde eleyen Almanya’ya rakip oldu.

21 maçtır yenilmiyor

D Grubu’nun açılış maçında Rusya’yı 4-1’le dize getiren İspanyollar, dün geceki yarı final mücadelesinde de üstün olan taraftı. 34. dakikada David Villa’nın talihsiz bir şekilde sakatlanmasının ardından oyuna giren Cesc Fabregas, takımının kilit oyuncusu oldu. İlk yarısı golsüz kapanan mücadelede attığı paslar ve yarattığı boşluklarla İspanya’ya ivme kazandıran Fabregas, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Öte yandan Kasım 2006’daki 1-0’lık Romanya yenilgisinden beri yenilmeyen İspanya, bu unvanını 21 maça çıkardı. 69 yaşındaki Luis Aragones ise, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde yarı finalde görev yapan en yaşlı isim. Bu rekor daha önce EURO2004 yarı finalinde mücadele eden Yunanistan’ın 65 yaşındaki Alman çalıştırıcısı Otto Rehhagel’e aitti.

STAT: Ernst Happel

HAKEMLER: Frank De Bleeckere (7), Peter Hermans (7), Alex Verstraeten (7) (Belçika)

RUSYA: Akinfeev (5)- Anyukov (4), Ignashevich (5), V.Berezutsky (4), Zhirkov (5), Semak (5), Zyryanov (5), Semshov (4) (Dk.56 Bilyaletdinov 4), Saenko (3) (Dk.57 Syhcev 4), Arshavin (5), Pavlyuchenko (4)

İSPANYA: Casillas (7)- Sergio Ramos (7), Marchena (7), Puyol (8), Capdevila (7), Iniesta (8), Marcos Senna (8), Xavi (7) (Dk.69 Xabi Alonso 5), Silva (7), David Villa (4) (Dk.34 Fabregas 8), Torres (6) (Dk.69 Güiza 7)

GOLLER: Dk.50 Xavi, Dk.73 Güiza, Dk.82 Silva (İspanya)

SARI KARTLAR: Dk.56 Zhirkov, Dk.60 Bilyaletdinov (Rusya)
Editör: TE Bilisim