Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) 30. Kuruluş Yılı nedeniyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Satranç Turnuvası başladı.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Kahramanmaraş İl Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen turnuva, bu sabah 200’e yakın ilk ve orta öğretim öğrencisinin katılımı ile Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulunda başladı. Turnuvanın açılış hamlesi ASKF Genel Başkan Yardımcısı Akif Arslan ve TSF İl Temsilcisi Ulaş Demirci tarafından gerçekleştirildi. 6 tur üzerinden yapılacak olan turnuvada ilk 3 tur bugün, son 3 tur ise yarın gerçekleştirilecek.

TSF İl Temsilcisi Ulaş Demirci, Kahramanmaraş’ta son yıllarda ivme kazanan satranç sporunun bu tür turnuvalarla çok daha ileriye götürüleceğini belirterek, TASKK’nın ve ASKF’nin desteğinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. ASKF Genel Başkan Yardımcısı Akif Arslan da, amatör sporun her dalına gerek önem ve desteğin sağlanacağını belirterek, TASKK’nın 30. Kuruluş Yılı nedeniyle Kahramanmaraş’ta satranç turnuvasının dışında futbolda erkekler ve bayanlar penaltı yarışması, veteryanlar futbol turnuvası, bilardo turnuvası yapılacağını bildirdi. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim