Çamaşır Makinesi E19 Hata Kodu(F19) Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinelerinin dijital gösterge panelinde bulunan bilgilendirme mesajları, cihazların artık daha işlevsel ve daha pratik biçimde kullanılabilmesine imkan veriyor. Özellikle de gelişmiş teknoloji ürünü olan yeni nesil çamaşır makinelerinin çalışma durumlarının takibi bu gösterge panelleri üzerinden pratik şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu dijital gösterge panelleri, çeşitli çamaşır makinesi hata kodları vesilesi ile makinenin işleyişindeki problemler içinde anlık olarak kullanıcıları bilgilendirmektedir. Bu sayede her türlü makine arızası için kullanıcıların anında bilgi sahibi olabilmeleri sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesi E19 hata kodu da bu ekranda görülebilecek çamaşır makinesi hata kodları arasında yer almaktadır. E19 veya F19 hata kodu görülen çamaşır makinelerindeki sorunun çözümü için mutlaka Sultanbeyli Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi gerekliliği mevcuttur.

Çamaşır Makinesi E19 Hata Kodu Ne Anlama Gelir?

Çamaşır makinesi hata kodları markalara göre değişkenlik göstermektedir. Her marka ve modeldeki çamaşır makinesinin hata kodları ile ilgili olarak kullanma kılavuzunda belirttiği arıza ve diğer detayları yer almaktadır. Eğer Arçelik markalı çamaşır makinesi kullanıyor ve kullanma kılavuzuna sahip değilseniz makinenizin gösterge panelindeki E19 hata kodu “Su Isıtma Süresi Aşıldı” olarak tanımlanmaktadır. Çamaşır makinesinin yıkama suyunu ısıtma fonksiyonu ile ilgili olarak bir problemin mevcut olduğunu gösteren bu hata kodunun göz ardı edilebilmesi ise mümkün değildir. Bu yüzden uzman teknikerlerden oluşan ekipleri bulunan Bulgurlu Arçelik Servisi merkezine başvuru gerçekleştirilerek, profesyonel çamaşır makinesi servis hizmeti alınması gerekmektedir.

Çamaşır Makinesi E19 Hata Kodu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin su ısıtma süresi aşıldı olarak tanımlanan E19 veya F19 hata kodu çözümü için teknik müdahale gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü çamaşır makinesinin ısıtma sisteminde arızalanma meydana gelmiş anlamına gelir. Bu çerçevede de çamaşır makinesinin program aygıtı, elektrik akımı taşıyan tüm kabloları, rezistansı ve termostat gibi ısıtma sistemi ünitesinin tüm bileşenleri tek tek kontrol edilir. Arızanın hangisinde olduğu belirlendikten sonra Bostancı Arçelik Servisi teknikerleri tarafından uygun olması takdirinde onarım müdahaleleri, uygun olmaması durumunda ise doğrudan parça değişimi ile çözüm sağlanmaktadır. Bu şekilde çamaşır makinesinin E19 hata kodunu almayı bırakması ve çamaşırları tamamen sorunsuz bir şekilde yıkayabilir duruma getirilmesi sağlanabilmektedir.