Antalya’da 30 Nisan tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Kahramanmaraşlı Kübra Yapıcı’nın (20) öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ve sarsıcı detaylar ortaya çıkıyor. Güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları neticesinde dün gece saatlerinde Yapıcı’nın yakılmış haldeki cansız bedenine ulaşıldı. İlk incelemeler, genç kadının önce ateşli silahla vurulduğunu, ardından gömüldüğünü ve son olarak delilleri yok etmek amacıyla yakıldığını gösteriyor.

CİNAYET ZANLILARI YAKALANDI

Olayın ardından gözaltına alınan İlyas Umut D., işlediği cinayeti sorgusunda itiraf etti. Bu itirafın ardından operasyonu genişleten jandarma ekipleri, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen Ataberk S.’yi de düzenlenen gece operasyonuyla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgu işlemleri devam ederken, olayın planlı olup olmadığına dair araştırmalar sürüyor.

KORKUTELİ BARAJI’NDA KAHREDEN BULGU

Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ilerleyen soruşturmada, zanlı İlyas Umut D. cesedin bir bölümünü Korkuteli Barajı’na attığını beyan etti. Bu ifade üzerine Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede kapsamlı bir arama faaliyeti başlattı. Sabahın ilk ışıklarıyla yoğunlaşan çalışmalarda, Kübra Yapıcı’ya ait olduğu belirlenen ceset parçaları baraj sularında bulundu.

Kahramanmaraş'ta feci kaza: 4 kişi hastanelik oldu
Kahramanmaraş'ta feci kaza: 4 kişi hastanelik oldu
İçeriği Görüntüle

CENAZEYE ADLİ TIP İNCELEMESİ

Olay yerindeki incelemelerini tamamlayan ekipler, bulunan parçaları muhafaza altına alarak önce Bucak Devlet Hastanesi morguna nakletti. Talihsiz kadının naaşının, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve DNA eşleşmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili adli süreç titizlikle devam ediyor.