Depremzedeyi Dolandıramayınca Akılalmaz Bir Beddua Etti: "Keşke Enkaz Altında Kalsaydınız"
Hatay’da yaşayan depremzede Hasan Sarp, satılığa çıkardığı otomobili üzerinden kendisini hedef alan organize bir dolandırıcılık tuzağını, daha önce izlediği haberler sayesinde bozdu. Suçluların sıkça başvurduğu "Sazan Sarmalı" yöntemiyle 900 bin TL’lik haksız kazanç elde etmeye çalışan şüpheli, planı suya düşünce adeta çılgına döndü. Depremzede vatandaşı dolandırmayı başaramayan şahıs, "Keşke depremde eviniz başınıza yıkılsaydı, enkaz altında kalsaydınız" diyerek vicdanları sızlatan bir bedduada bulundu.

Güven Kazanmak İçin Önce Kaparo Gönderdi
Antakya ilçesinde ikamet eden Hasan Sarp, 6 yıldır sorunsuz bir şekilde kullandığı manuel vitesli aracını otomatik bir modelle değiştirmek amacıyla bir internet sitesine 1 milyon 170 bin TL bedelle ilan verdi. İlanın yayına girmesinin hemen ardından kendisini alıcı olarak tanıtan bir kişi Sarp ile iletişime geçti. Yapılan pazarlıklar sonucunda taraflar 1 milyon 160 bin TL karşılığında el sıkıştı.

Güven tazelemek isteyen sahte alıcı, Sarp’ın hesabına 2 bin TL kaparo yatırarak aracın ilandan kaldırılmasını talep etti. Sarp’ın ilanı yayından kaldırmasını fırsat bilen dolandırıcı, vakit kaybetmeden aynı aracın fotoğraflarını kullanarak sosyal medya platformlarında 900 bin TL fiyatla asılsız bir ilan açtı.

Haberlerden İzlediği Yöntem Hayatını Kurtardı
Kısa süre sonra Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bir galerici, piyasa değerinin oldukça altında olan bu ilanı görerek aracı satın almak üzere Hatay’a geldi. Dolandırıcı şahıs, oyununun ortaya çıkmaması için hem gerçek satıcı Hasan Sarp’ı hem de Kahramanmaraş’tan gelen galericiyi "fiyat hakkında kesinlikle konuşmamaları" yönünde tembihledi.

Ankara'da NATO Alarmı: Eğlence Mekanından "Devletimize Destek" Kapanması!
Ankara'da NATO Alarmı: Eğlence Mekanından "Devletimize Destek" Kapanması!
İçeriği Görüntüle

Ancak durumdan şüphelenen ve televizyon haberlerinde benzer dolandırıcılık vakalarına rastladığını hatırlayan Hasan Sarp, gelen alıcıya aracı ne kadara anlaştıklarını sordu. Gerçek fiyatların uyuşmadığının anlaşılması üzerine büyük bir oyun bozuldu ve dolandırıcılık şebekesinin ağı deşifre edildi.

"En Hassas Noktamız Olan Depremle Bizi Vurmaya Çalıştı"
Yaşadığı süreci aktaran Hasan Sarp, dolandırıcının tuzağını fark ettikten sonra satıştan vazgeçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Aracın asıl sahibinin kendisi olduğunu ancak satış işlemleriyle kuzeninin ilgileneceğini söyleyerek alıcıyı kandırmış. Bana da 'Paraya karışma, onlarla muhatap olma' diyordu. Durumu fark edip satışı iptal ettiğimizde gerçek yüzü ortaya çıktı. Telefon açıp ağza alınmayacak küfürler etti ve 'Keşke depremde eviniz üstünüze yıkılsaydı da enkaz altında kalsaydınız' diyerek beddua savurdu. En acı noktamız olan deprem üzerinden bizi vurmaya çalıştı."

Mağdur Galericiyi Kahve İçirerek Uğurladı
Kahramanmaraş’tan gelen kişilerin de aslında iyi niyetli birer mağdur olduğunu anladığını belirten Sarp, "Onları misafir edip kahve içirdik, durumu izah ettik ve uğurladık. Eğer bu durumu fark etmeseydim 6 yıllık emeğim bir anda yok olup gidecekti" dedi.

Dolandırıcının gönderdiği 2 bin TL’lik kaparo ücretini iade etmek için bankasıyla iletişime geçtiğini ve adli süreci başlattığını ifade eden Sarp, tüm vatandaşları bu tür organize tuzaklara karşı çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA