Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı huzurevinde yaklaşık 4 aydır kalan Hasan Özpektaş, yeni hayat arkadaşını bulmak için geldiği huzurevinde AA muhabirine, ilginç yaşam hikayesini anlattı.

Malatya'nın Fethiye beldesinde, yıllar önce gittiği ve doyasıya eğlendiği düğünde yaşamlarını birleştiren çiftin 13 yaşına gelen kızıyla evlendiğini anlatan Özpektaş, şöyle konuştu:

''Yazıhan ilçesinin Fethiye beldesinde yaşıyorum. 15 yaşlarındayken Arguvan'dan bir gelin getirildiğini öğrendik ve arkadaşlarımızla düğüne gittik. Doyasıya oynayıp eylendiğimiz düğünde evlenen çiftten doğan kız çocuğuyla yıllar sonra ben evlendim. Evlendiğimizde eşim 13 yaşındaydı. Eşimle 60 yıllık bir evliliğimiz oldu. Onu çok seviyordum. Halen çok seviyorum. 60 yıllık birlikteliğin ardından ölüm onu benden aldı. Babam çok varlıklı bir insandı. Fethiye beldesinde büyük bir konağımız var. Çocuklarım, akrabalarım hepsi yurt dışında yaşıyor. Eşimi kaybettikten sonra çocuklarım yalnız kalmamam için beni yurt dışına çağırdılar. Ancak ben memleketimi bırakmak istemedim. Hiç doktora gitmedim, kendimi çok sağlıklı hissediyorum, kendime uygun bir eş bulduğumda köydeki konağıma döneceğim.''

Kendisini en iyi anlayanın çok sevdiği eşinin ölümüyle hayatında meydana gelen boşluğu hiç bir şekilde dolduramadığını ifade eden Özpektaş, yurt dışında yaşayan çocuklarının ısrarına rağmen oraya da gitmediğini belirtti.

Özpektaş, ''Eşimin bayatımdaki yeri bambaşkaydı. Onun hayatımdan çıkmasıyla dünyam başıma yıkıldı. 60 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. Onun çekilmesiyle hayatımda oluşan boşluğu doldurmak mümkün olmayacak ama ben kendime uygun bir hayat arkadaşı bulmak istiyorum. Huzur evine gelme nedenim burada huzur bulmak için değil. Uygun bir eş bulmak için geldim'' dedi.

Evleneceği kadının kendi geleneklerine uygun olması gerektiğini dile getiren Özpektaş, 60 yıl aynı evi paylaştığı çocukluk aşkı eşinin ölümünün ardından köydeki konağında hayatın çekilmez olduğunu söyledi.

Henüz kendine uygun bir eş bulamadığını ancak umudunun olduğunu ifade eden Özpektaş, dinç ve kendinden emin tavrıyla da huzurevinin çalışanları ve yaşlılarının ilgi odağı oldu.

-''KEL HASAN'' DENİLİNCE SAÇ EKTİRDİ-

Genç yaşlarından başlayarak, 1975'li yıllarda saçlarının tamamen döküldüğünü anlatan Özpektaş, insanların kendisine ''kel Hasan'' lakabını taktığını, buna çok kızdığını dile getirdi.

Adından önce lakabının anılıyor olmasına çok kızan Hasan dede, yaptığı araştırmanın ardından Adana'da bir merkezin saç ekimi yaptığı bilgisini alarak merkezde saç ektirdiğini anlattı.

Hasan dede, şöyle devam etti:

''Beldede babamdan kalan bir ağalık lakabımız vardı. Ancak hiç saçım olmayınca artık 'kel Hasan' olarak anılmaya başladım ve insanlar arasında artık böyle tanınmaya, tarif edilmeye başlandım. Yaptığım araştırma sonucunda Adana'da bir merkezde saç ekimi yapıldığını öğrendim ve hiç zaman kaybetmeden saç ektirdim. 1975 yılında saçlarıma kavuşunca eski lakabım olan 'Ağa Hasan'a da kavuştum.''