''Kahramanmaraş’ta 16.02.2012 Tarihinde başlayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle köy hatlarımızda direk yıkılması ve iletken kopması gibi hasarlar oluşmuştur.


Köy yollarının da ulaşıma açık tutulamaması nedeniyle özellikle malzeme sevkiyatı  gerektiren arızalara müdahalelerde zorluklar ve  imkansızlıklar yaşanmıştır.


Özellikle yüksek rakımlı , ulaşım imkanı kısıtlı  Çokran-Kalekaya, Sarımollalar-  Yaylaüstü, Muratlı ve Kısıklı grup köyleri ile  Bertiz yöresindeki bir kısım köylerimize düzenli ve sağlıklı elektrik verilememiştir.


Bu kapsamda Kahramanmaraş il ve ilçelerinde 23.02.2012 tarihi itibariyle 3 adet köy ve  7 adet mezraya henüz ulaşılamamış ve arızalarına müdahale edilememiş olup, bu yerleşim yerlerine de elektrik verilebilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.  Bugün itibarı ile tüm köylerimize elektrik vererek normal işletme şartlarına dönmeye çalışılmaktadır.


Olağanüstü hava koşullarının yaşandığı günlerde Kahramanmaraş merkezde mutad ve münferit arızalarımız dışında önemli bir arıza ve elektrik kesintisi olmamıştır. 20.02.2012 günü saat 15:00 de yaşanan elektrik kesintisi Dağıtım şebekesinden kaynaklanmamıştır.


TEİAŞ’ın 154 KV Kahramanmaraş TM-2 merkezinde meydana gelen  trafo arızası nedeniyle Trafo-A  yaklaşık 5 saat devre dışı kalmıştır. Bu arızadan müşterilerimizin en az seviyede etkilenmesi için Arızalı trafonun yükü diğer Trafo merkezlerine aktarılmıştır. Şehir merkezinde yaşanan kesinti bu nedenle olmuştur. 


 Çalışmalarımız sırasında yardımlarını esirgemeyen, köylerin ulaşımı için özveri ile çalışan Kahramanmaraş Valiliği İl Özel İdaresine sürecin atlatılmasında gerekli anlayışı ve sabrı gösteren tüm  halkımız ile gece gündüz özveri ile çalışan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.


AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.''