Galibi Vakfı Kahramanmaraş İl Yönetimi tarafından düzenlenen Aşure Günü Vakıf Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Muharrem Ayı ve Muharrem Orucu dolayısıyla Galibi Vakfı'nın Kurtuluş Mahallesi Bedesten Caddesi’ndeki yerinde pişirilen aşure yüzlerce kişiye dağıtıldı.


Katılımın yüksek olduğu ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği aşure dağıtımında vatandaşlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.


Galibi Vakfı Kahramanmaraş Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hakan Yılmaz ve Enver Yanık, böyle bir günde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutlu olduklarını belirterek, şunları söylediler: “Kurulan kazanlarda pişirilen aşureden bol bol vatandaşlara dağıtıldı. Hz. Nuh'un Büyük Tufan sonrasında gemisinde kalan son bakliyat ve kuru meyvelerle pişirdiği aşure tatlısı, İslam kültüründe Muharrem ayında yapılan geleneksel bir lezzet haline gelmiş. Bu ayda her evde en az bir kez aşure pişiyor; konu-komşuya, eşe dosta dağıtılıyor. Tüm mahalleli bir tencerede kaynayan aşureyi tatmanın hazzını yaşıyor."


Galibi Vakfı Kahramanmaraş Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hakan Yılmaz ve Enver Yanık Vakıf çalışmalarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdiler:


GALİBİ VAKFI


Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ve Maraş'ın kurtuluşunda manevi komutanlığı bulunan Ali Sezai Kurtaran Hoca'nın uzun yıllar şeyhlik yaptığı dergâh yenilenerek halka açıldı.


Galibi Vakıf temsilciliği olarak faaliyet gösteren bu bina, toplumda yardıma muhtaç kalmış kişilere kucak açarak birçok hayırlı işlere vesile olmuştur. Bu dergâhın öncüsü olan Şeyh Ali Sezai Efendi, 1937'den itibaren Maraş ilinde merkez vaizi olarak görev yapmış ve son nefesine kadar bu hizmeti sürdürmüştür.


Merkez vaizliğinin yanı sıra çevresinde bulunan insanlara ilmihal ve tasavvuf konusunda bilgiler sunmuş ve birçok kez 12 Şubat Kurtuluş Bayramlarında protokol konuşmacısı olarak halkı aydınlatmıştır.


Tasavvuf konusunda aydınlattığı ve yetiştirdiği öğrenciler ise Beyazıtlı ve Adliye Camii emekli imamlarından, Sofu Hoca/Tabur imamı diye de anılan, Ökkeş Maraşlıoğlu ve esnaflardan, Apalak Mustafendi diye de anılan, Hacı Mustafa Yardımedici efendidir.


Sofu Ökkeş Efendi irşat ve sohbet çalışmalarına Maraş ilinde devam ederken, Hacı Mustafa Efendi, gördüğü bir manevi rüya üzerine Ankara'ya taşınmış ve faaliyetlerini Ankara'da devam ettirmiştir.


Bu sırada Ankara Suluhan'da karşılaştığı Hacı Hasan Galip Kuşçuoğlu Efendiyi yetiştirerek tasavvuf ilimine katkıda bulunmuştur. İstanbul Gürpınar'da yaşayan Hacı Galip Hasan Kuşcuoğlu Efendi ise aslen Çorumlu olup Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Kilis, Adıyaman, Çorum, Tokat, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Antalya gibi il ve ilçe merkezlerinde şube ve temsilciliklerinin genel başkanlığını yürütmektedir. Vakfın genel merkezi İstanbul'da bulunmaktadır. 


Galibi Vakfı’nın Kahramanmaraş temsilciliğinde ise şu faaliyetler yürütülmektedir:


“Haftanın Perşembe ve Salı günleri sohbet programları yapılmaktadır.


İstisnasız her kandil gecesinde özel program yapılmaktadır.


Ramazan ayı boyunca ise hayır severler adına 1000-2000 kişilik yemek yapılarak fakir halka dağıtılmaktadır


Okulların açılma döneminde yine fakir aile çocuklarına kırtasiye ve giyim yardımı yapılmaktadır.


Haftanın her günü sabahları, ihtiyaç sahibi mahalle halkına kişi başına bir tane olacak şekilde günlük ekmek dağıtılmaktadır.


Katılımcılar: Vakıfla yapılan bütün faaliyetler gönüllülük esasına dayalı olarak ve memur, işçi, emekli, esnaf ve farklı meslek gruplarından olan üyeler tarafından yürütülüyor. Her meslek erbabı vakıf kapısından içeri girince sade bir üye olarak kendisine verilen her görevi yine gönüllülük esasına dayalı olarak yerine getirmektedir. Alınan ve yapılan yardımlar imece usulüdür.


Yardım etmek, yardım almak ve sohbet programlarına katılmak gibi farklı konularda her vatandaşımıza vakıf olarak kapımızın açık olduğunu bildirmekten kıvanç duyarız." (Kaynak: Memleket Gazetesi)