Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde güvenlik güçleri ile bölücü örgüt mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist etkisiz hale getirildi.


İlçe kırsalında arama-tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas kurdu. 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Bölgede çıkan çatışmanın sürdüğü kaydedildi.


Gece görüş sistemine sahip termal kameralarla arazide yapılan izlemede terörist grubun 3 kişi olarak belirlendiği öne sürülürken, Malatya 2. Ordu Komutanlığı'ndan gece görüş sistemine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.


SON DAKİKA GELİŞMESİ: (Eklenme Tarihi ve saati: 03.05.2012 Saat: 13.08)



T.C.
KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ

İL BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

                                                                                                                                                03.05.2012

BASIN BÜLTENİ


             Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca, Nurhak İlçesi kırsal kesiminde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Jandarma Özel Harekât Birlikleri ile arama faaliyeti icra edilmiştir.


        Arama faaliyetleri sırasında 02.Mayıs.2012 günü saat 20.30 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştır. Dur ve teslim ol uyarılarına ateşle karşılık veren bölücü terör örgütü mensuplarından 1 terörist ölü olarak silah ve mühimmatı ile birlikte ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada yaralanan 2 terörist gece karanlığından faydalanarak kaçmıştır. Bölgede arama faaliyetlerine devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Kahramanmaraş Valiliği