Kahramanmaraş’ta şikâyet için gittikleri karakolda polisler tarafından acımasızca darp edilen Hançerkıran ailesini hastanede ziyaret edenler, ”suçlular tespit edilene kadar bu işin takipçisi olduklarını” belirterek mağdurlara “tam destek” verdiler.


29 Ağustos Perşembe günü, araç kullanırken başka bir aracın sürücüsü tarafından darp edildiği için şikâyete giden Fizyoterapist Burak Hançerkıran’ın ve durumundan endişe eden amcası Bilal Hançerkıran ve kardeşi Ökkeş Hançerkıran Ş. Murat Örümcek karakoluna başvurmuşlar.


Şikâyet konusu darp hakkında uzun bir süre polislerin hiçbir işlem başlatmaması üzerine çıkan sözlü tartışma, polislerin 3 genci karakol bahçesinde çevredeki vatandaşların gözü önünde feci şekilde darp etmesiyle sonuçlandı. Sonrasında amca ve iki yeğen Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken bu arbede sırasında yaralanan polislerde aynı hastaneye kaldırıldı.


Polis şiddetine maruz kalan Hançerkıran ailesi fertlerine hastanede Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Fatih Erkoç ile eski ve yeni atanan ilçe başkanları, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Tabipler Odası Başkanı, TMOBB başkanı bizzat ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.


Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç bazı oda ve meslek kuruluşları da telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti. Halen geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor.


Ziyaret eden sivil ve siyasi kurum temsilcileri, bu şekilde şiddet uygulayanların ortaya çıkarılarak gerekli cezayı almaları için olayın takipçisi olacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını açıkladılar.


Yaşadıklarına inanamayan baba Ayhan Hançerkıran “Bu güne kadar karakolla polisle hiçbir işi olmayan bir aileyiz. Bir Oğlum Hacettepe’yi yeni bitirmişti. Diğer oğlum hala lisede okuyor. Trafikte yaşadığı sorun için gittiği karakoldan evlatlarımı bu şekilde alacağım hiç aklıma gelmezdi. Bunu yapanlarda hiç mi vicdan yok. Gerçek suçluların bile karakolda böyle darp edildiği görülmemiştir. Olayın nasıl olduğunu gösteren kamera görüntülerine hala ulaşamıyoruz. Olayda evlatlarımı darp eden amirler hala görev başında, emniyet müdürü bir kez olsun bizleri arayıp geçmiş olsun ne yaşadınız demedi. Karakolda kamera görüntüleri nasıl kaybolur. Her şeye rağmen hukuk mücadelesine başladık. Suçluların bir an önce ortaya çıkarılacağını düşünüyorum. Allah hiç kimsenin evladına böyle acı yaşatmasın. Bu polisler Maraş’ta görev yaptığı sürece başkalarının evlatlarınıda darp edebilir. Bu zor günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm yetkililere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.


www.kanal46.com