Kahramanmaraş’tan İstanbul’a giden yolcu otobüsünün özel bölmesinde bulunan ve kuyumcu kuryelerine ait 800 bin YTL değerindeki altın ve paranın çalınması üzerine harekete geçen Kahramanmaraş polisinin Antalya, Alanya ve Mersin bölgelerinde eş zamanlı yaptığı çalışmalar sonucunda hırsızlık olayının şüphelileri olarak aralarında bir de bayanın bulunduğu toplam 9 şüpheli yakalandı.

Kuyumculuk sektöründe Türkiye’nin önde gelen üretim merkezi arasında yer alan Kahramanmaraş’tan İstanbul’a sürekli olarak altın siparişi götürülmekte olduğunu belirten yetkililer, bu altınların ise meslekte ve halka arasında ‘çantacı’ olarak isimlendirilen kuryeler tarafından ya otobüsle ya da özel araçla İstanbul’a veya başka illere götürüldüğünü ifade ettiler.

Bu amaçla siparişleri İstanbul’a götürmek isteyen iki kurye, altınların bulunduğu çantalarla 4 Aralık Perşembe akşamı bir yolcu otobüsüne bindiler. Bu arada beraberlerindeki çantalar ise her zaman konuldukları ve ‘zula’ tabir edilen özel bölmelere yerleştirildi.

İstanbul’a gitmek üzere akşam yola çıkan otobüs, Kayseri Pınarbaşı’daki dinlenme tesislerinin birinde mola verince yolcularla birlikte kuryeler de yemek ve ihtiyaç için otobüsten ayrıldı. Ancak; daha sonra otobüse dönen kuryeler, kontrol etmek istedikleri çantaların yerlerinde olmadığını görünce hırsızlık olayını kaptan şoföre ilettiler. Durumun güvenlik güçlerine de iletilmesi ile çalınan çantaların bulunabilmesi amacı ile harekete geçildi.

İfadeleri alınan kuyumcular, daha önce otobüsün bağlı olduğu firmada muavin olarak çalıştığı için bu şekilde götürülen altınların konulduğu bölmeleri ve otobüsün nerelere hangi saatlerde uğradığını çok iyi bilen ve olay anında da tesiste gördüklerini belirttikleri Fatih D.’den şüphelendiklerini söylediler.

Soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş Polisi, kuryelerin verdiği ifade doğrultusunda olayın şüphelileri Fatih D. (42) ve kardeşi 36 yaşındaki Hakan D.’nin Mersin, Antalya ve Alanya’ya gidebilecekleri ihtimali üzerine çalışmalarını o bölgelerde de eş zamanlı olarak yürüttü. Ortak yapılan operasyonla Fatih ve Hakan isimli iki kardeş Kahramanmaraş’ta yakalandı.

Yakalanan bu şahıslara yardım ve yataklık edip hırsızlık malı bilerek saklayan A.D., B.D., Y.A., Y.H., T.N., E.T. ve M.D. isimli şahıslar da beraberlerinde 160 parça işlenmiş set halinde 3 bin 400 gram altın, 5 bin 240 gram işlenmemiş külçe ve takoz altın olmak üzere toplam 8 bin 640 gram altın ile 30 bin ABD doları, 3 bin riyal, 7 bin İsviçre parası ve bin 60 Sterlin de ele geçirildi.

Hırsızlık olayının şüphelileri olarak yakalanan Fatih ve Hakan isimli kardeşlerin arandıkları dönemde gizlenmek amacı ile 5 biner YTL’ye sahte kimlik temin ettikleri ve kullandıkları da belirlenerek sahte kimlik fotokopileri de ele geçirildi. Bu şahıslar hakkında ayrıca sahte evrak düzenleyerek kullanmak suçundan da soruşturma açıldı. Şüphelilerden B.D. ve Y.A.’nın ise banka hesaplarında bulunan 105 bin YTL’ye bloke konuldu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, kurye operasyonunu başarı ile sonuçlandıran görevlileri kutlayarak şunları söyledi:

“Kahramanmaraş halkı bize güvensin. Arkadaşlarımız halkımızın huzuru için tüm yürekleri ile çalışmalarını ortaya koyuyor. Bu işlenmiş malzemelerin hepsi İstanbul’a gidiyor. Şüpheli şahıslar daha önceden olay yerine giderek pusu kuruyorlar. Kuyumcuların ihtiyaçlarını gidermek istedikleri esnada daha önceden otobüste çalışan şüpheli şahıslar ise, altınların nerelere konulacağını biliyorlar. Bulunduğu zuladan çantaları alarak kaçıyorlar. Arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar sonucunda failler yakalanmıştır.”

Aralarında bir bayanın da bulunduğu toplam 9 şüpheli emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara teslim edildi. (www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...