Türkoğlu ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Türkoğlu Emniyet Amirliği Polisleri Park halindeki bir araçta yaptıkları operasyonla sahte para ele geçirdi.

Türkoğlu ilçesinde Gaziler Mahallesi istiklal Caddesinde durdurulan otomobilin sürücüsü R.I. adlı şahısın üzerinde sahte para olduğu ihbarını değerlendiren Polis araçta yaptığı arama sonucunda şahsın üzerinde 1 adet 20 YTL ele geçirildi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın başladığı ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

EMNİYET AMİRİ KONAR"VATANDAŞLARIMIZ DAHA DİKKATLİ OLMALIDIR"

Türkoğlu ilçe Emniyet Amiri Atay Konar ilçede daha öncede İlçede meydana gelen dolandırıcılıkla ilgili olarak vatandaşları aydınlattıklarını bu olayla ilgili olarakta yaptığı açıklamada Vatandaşların bu tür olaylara karşı uyanık olması ve bu tür durumlarda derhal Emniyete yada 155 Polis imdata haber vermesi gerektiğini söyledi. Konar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Öncelikle paralarınızda bir güvenlik özelliğini kontrol etmekle yetinmeyiniz. Gerçekliğini tespit etmek için, her zaman birden fazla güvenlik unsurunu kontrol ediniz. Banknotun güvenliğinden kuşku duyduğunuz takdirde, lütfen gerçekliğinden emin olduğunuz bir diğer banknot ile karşılaştırınız. Sahte parayı, aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyiniz.Şahsın eşgaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini not alınız ve polise bildiriniz.
Şahsı mümkün mertebe oyalayınız.Bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat veya başka bir kanaldan polise bilgi veriniz.Sahte parayı kesinlikle tahrip etmeyiniz ve görevlilere teslim ediniz. Yapacağınız ihbarın, aranan bir kişi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkartılmasına yardımcı olabileceğini unutmayınız." (www.kanal46.tv)

(Fotoğrafta; Türkoğlu ilçe emniyet amiri Atay Konar görülüyor...)