Kahramanmaraş İl Genel Meclisi (İGM), otogar yanındaki 55 dönümlük arsasını satma kararı aldı.


Kahramanmaraş İl Genel Meclisi (İGM) 2011 yılı ikinci Olağanüstü Meclis Toplantısını yaptı.  Toplantıda Kahramanmaraş genelindeki derslik sıkıntılarının çözümü ve İl Özel İdaresinin sorumluluğunda bulunan 476 köyün altyapı hizmetlerindeki eksikliklerinin giderilmesi için mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yaklaşık 55 bin metrekare büyüklüğünde olan arsanın satılarak elde edilecek gelirle belirtilen alanlardaki sorunların giderilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.


Kahramanmaraş İl Genel Meclisi (İGM) 2011 yılı Olağanüstü Meclis Toplantısını Meclis Başkanı Mustafa Özsoy’un başkanlığında gündeminde bulunan 4 maddeyi görüşerek tamamladı. Toplantı İl Özel İdaresinin proje ortağı olarak katılmasına karar verilen ‘Maraş Biberi Kümesi’ projesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla proje yürütücüsü kurum olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün talep etmesi halinde gerekli ayni ve nakdi desteğin (Personel, Elektrik, Su, Kira, Ofis vb.) sağlanması konusunun görüşülmesi ile başladı.


Konu komisyon raporlarının okunmasının ardından Kahramanmaraş biberinin dünyaya tanıtılması ve pazarlanması bunun yanında Kahramanmaraş’ın tanıtımı için büyük önem taşıyan 2 Milyon Euro’luk projeye ayni ve nakdi destek sağlanması meclis üyelerince kabul edilerek oy çokluğu ile kabul edildi.



Toplantının ikinci maddesinde ise Kahramanmaraş’ın eğitimine destek olunması eğitimdeki okul ve derslik sıkıntısının giderilmesi ve İl Özel İdaresine bağlı 476 köyün altyapı hizmetlerinin tamamlanması için oluşturulacak ek kaynak temin edilmesi için yine mülkiyeti İl Özel İdaresine ait arsanın satışı konusunun görüşülmesi ile devam etti.



Hayrullah mahallesinde bulunan İl Özel İdaresine ait arsanın satışı hakkında İl Genel Meclisi 10 Haziran 2010 günü yaptığı toplantısında arsanın ekonomik değerinin yükseltilmesi amacıyla gerekli işlemlerin yapılması kararı meclis üyeleri tarafından kabul edilmişti. Dün ki olağanüstü meclis toplantısında arsanın satışı çalışmaların tamamlanması ile tekrar meclis gündemine getirildi. İl Özel İdaresine kaynak temini amacıyla Kahramanmaraş Merkez İlçe Hayrullah Mahallesi Şehirlerarası Otogar civarında bulunan emsali 2,5 olan bin 346 ada 114 parsel 54.933,61 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı konusu mecliste görüşülerek oy birliği ile plan ve bütçe imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Arsanın satışı ilerleyen günlerde yapılacak çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden meclis gündemine alınarak satışı gerçekleştirilecek.



Toplantının sonunda ise 2 milyon Euro’luk ‘Maraş Biberi Kümesi’ projesine ortak olan ve gerekli ayni ve nakdi desteği veren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisine teşekkür etmek ve proje hakkında bilgi vermek üzere toplantıya katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Gündoğdu söz aldı. Gerçekleştirilecek proje ile hem Maraş Biberinin dünya genelinde bir standarda kavuşacağını hem de Kahramanmaraş için iyi bir tanıtım ayağının gerçekleşeceğini ifade eden Gündoğdu, projeye katkılarından dolayı İl Özel İdaresi ve İGM’ye teşekkür etti.


Gündoğdu, yaptığı konuşmada şu detaylara yer verdi; “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bakanlığımızın vermiş olduğu kaynaklar, destekler ve teşvikler kapsamında çiftçimizin azami ölçüde kaynaklardan yararlanmasına yönelik gayret sarf etmekteyiz. Bunun yanında Bakanlığımızın kaynakları dışında İl Özel İdaresi kaynakları ile çiftçimize yönelik projeler hayata geçirmekteyiz. Diğer yandan Sosyal Yardımlaşma Vakfı kaynakları, Avrupa Birliği fonlarından sağlanan kaynaklarla da yine Kahramanmaraşlı çiftçimize gerekli projeleri ve destekleri sağlamaktayız. Kahramanmaraş’ın geleneksel anlamda tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız geleneksel üretimi olan Maraş Biberinin daha iyi şartlar da üretimini sağlamasına yönelik Bilim ve Teknoloji Bakanlığımızın Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyon el Programı kapsamında hibe teknik çağrısına İl Müdürlüğü olarak 1 Milyon 805 Bin Avroluk bir proje hazırladık. Bu proje ile Maraş Biberinin ülkemizde, dünyada tanıtılmasına yönelik gerekli alt yapının oluşmasını sağlayacağız. Aynı zaman da Maraş Biberini işleyen işletmelere yönelik gerekli teknik desteği sağlanacağı bir alt yapı oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Gerek yurt dışında gerek yurt içinde ki çeşitli fuarlara Maraş Biberi ile katılarak tanıtıma destek vermeye çalışacağız. Proje kapsamında yazılı ve görsel basında reklamlar hazırlayarak Maraş Biberinin tanıtımına katkı sağlayacağız.”


EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİĞİMİZ YENİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRME GAYRETİ İÇİNDEYİZ!


Bunun yanında proje kapsamında Kahramanmaraş’ta eksikliğini hissettiğimiz birkaç yatırımı da hayata geçirme gayreti içerisindeyiz diyen Gündoğdu; “Önümüzdeki günlerde detaylandırma çalışmaları tamamlandığı takdirde Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyon el Programı kapsamında gerekli sözleşme imzaladıktan sonra projemiz yürütülme aşamasına geçecektir. Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İl Özel İdaresinin desteği ile çeşitli aktiviteleri birlikte yürüteceğiz. Ticaret Borsası bünyesinde bulunan bir gıda laboratuarımız var. Bu laboratuarda özellikle il dışına gidecek olan gıda ürünlerinin analizinin yapılmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Laboratuar da Kahramanmaraş’ın ihtiyacı olup da bulunmayan alet ve ekipmanları getireceğiz. Bakanlığımız da bunu kabul etti. Kahramanmaraş’ın bir eksikliğini de bu şekilde gidermiş olacağız.” diye konuştu.