Kahramanmaraş’ta düzenlenen geniş çaplı huzur operasyonunda, umuma açık iş yerleri kontrol edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona, birçok birim amirliği ekipleri katıldı. Yaklaşık 80 polisin yaptığı huzur operasyonunda umuma açık iş yerleri, kahvehaneler, eğlence mekânları ve internet kafeler kontrol edildi.

VATANDAŞ DENETİMLERDEN MEMNUN

Huzur operasyonunun ilk adresi Metro Kıraathanesi oldu. Polis ekiplerini karşılarında gören vatandaş, önce ne olduğunu anlamaya çalıştı. Daha sonra polis ekiplerinin, “Vatandaşların huzur ve güvenliği için uygulama yapıyoruz” açıklamasını duyan vatandaş, görevini yapan polise ekiplerine yardımcı oldu. Kıraathanenin çevresinde de güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, kişilerin kimliklerini teker teker toplayıp, GBT sorgusu yaptı. Vatandaşlarında kimliklerinin kontrol edildiği, yaklaşık iki saat süren uygulamada, şahısların kimlik kontrolleri yapılırken, işyerlerin her bir yanı kontrol edildi. Geniş çaplı operasyonda yüzlerce kişinin kimlik kontrolü yapılırken, aranan şahısların da olabileceği ihtimali üzerine polis her an tetikteydi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için uygulamaların aralıksız devam edeceği belirtildi. (www.kanal46.com)