Önüne gelen MARAŞ olayları ile ilgili ahkam kesiyor. Amaçları yılların kardeşliğini bozmak. Ama; buna güçleri yetmeyecek...


Son birkaç yıldır bazı mihraklar yine Maraş olaylarını kaşımaya başladı. Ellerine ne geçecek, bu işler yeniden konuşulmaya başlanınca, ortalık birbirine girerse, yeniden olmayan düşmanlıklar oluşursa, bunlar bir taraflarına kına mı yakacaklar.


Bu işe alakası olmayan ne kadar insan varsa TV’de boy gösterip, ahkam kesiyorlar.


Google’de bile  adına rastlanmayan zamanın hakimi Kerim Günay çıkmış olmadık laflar ediyor.


Be ......, be densiz adam.  Oturmuşsun kürsüye, taraflı bir şekilde düzenlenmiş raporlardan yola çıkarak ahkam kesiyorsun.


Gözünle görmediğin olayları görmüş gibi anlatıyorsun.


Sen de herkes gibi biliyorsun ki; olaylar önceden planlanmış, darbeye zemin hazırlamak için organize edilmiştir. Bu da zamanın Genelkurmay başkanı ve daha sonra da  Devlet Başkanı olan  Kenan Evren tarafından itiraf edilmiştir.


Kıbrıs’ı 24 saatte feth eden ordu, aradan 3 gün geçtikten sonra olaylara müdahale etmiştir.


Kuş uçumu yarım saatlik mesafede bulunan hava indirme tugayından olaylara müdahale için kuvvetler 3 gün sonra gelmiştir.


Tüm bunlar bilindiği halde, kardeşçe yaşamaya devam eden insanların arasına nifak sokmakla elinize ne geçecek bre edepsizler.


Bir anekdot:

 

Elmalar köyü çok yaşar ve bu köyün Elbistanlılar obasına yakındır. Elmalar köyünün yolu bu obanın içinden geçer. Çok yaşar köyünden bir kadın o zaman jandarmaya başvurarak 3 tane isim söyler.  Söylediği isimlerden biri babasını, diğeri oğlunu öldürmüş, bir diğeri de evlerini yakmıştır.


Yetkili komutan kadını alarak, yan yana dizilmiş 15 kişiyi bu kadına gösterir. O zaman ceza evi  İl Jandarma alay komutanlığı ile iç içe bulunmaktadır. Ve yan yana dizili elmalar köylülerinin içerisinde de ceza evinde buluna  köylülerde mevcuttur.


Ve kadın ilahi takdirin eseri olarak daha önceden hüküm giymiş, olaylar sırasında cezaevinde bulunan ve olaylarla yakından uzaktan alakası olmayan 3 kişiyi işaret eder.


Sonuç malum. Maraş olayları bunun gibi yüzlerce iftira örnekleri ile doludur.


Bu yazı kaleme alınmadan az önce CNN’de Ahmet Hakan tarafından sunulan  tarafsız bölge programında,  sadece Ökkeş Şendiller’in olayların içerisinde olduğu bir çok kişi yine Maraş olaylarını konuştu.


Zamanın hakimi Kerim Günay gerçekte kendisinin bile inanmayacağı ve ancak Hollywood stüdyolarında olabilecek vahşet görüntüleri sundu.


Ve adı TARAFSIZ  olan programda buram buram taraf koktu.


2. anekdot:


Benim babam Nalbanttı. Zamanın imkanları içerisinde Pazar günleri eline takımlarını alır, çevre köylere, yine zamanın ulaşım araçlarında ilk sıralarda yer alan AT nallamaya giderdi.

Ve gittiği köyler genellikle alevi köylerdi. Çocukluğumdan beri babamdan dinlediklerim Alevi-Sünni kardeşliği idi.


Ve bu gidip gelmelerden oluşan dostluk ziyaretlerine  daha sonraları bende çok katıldım. Bu dostluları en üst seviyede yaşadım. Hatta şu anki oturduğumuz evin 2. katın duvarlarını Çokyaşar köyü Elbistanlılar obasında oturan  babamın GALOV dediği, bizim Ali dayı dediğimiz bir Alevi vatandaşımız dostluk adına, arkadaşlık adına bizzat kendisi ördü, babam yardım etti.


Galov dayının çocukları ile hala görüşüyoruz. Demek istediğimiz  bu dostluklar babadan oğla devam eder. Bunu kimse bozamaz.


Allah Galov dayıya cennetten bir köşe ayırsın…


Maraş’la alakası olmayan pislikler, iyi okuyun. Bu dostluklar ilelebet devam edecek.



ABİD VANLI


GSM: 0. 532 215 42 61


e- mail: [email protected]


KAYNAK: Havadis Maraş'tan alınmıştır...

Editör: TE Bilisim