54 Firari Suçlu Türkiye’ye Getirildi! Kırmızı Bülten Operasyonunda Önemli Başarı
İçişleri Bakanlığı, farklı suçlardan dolayı aranan 54 kişinin yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında kırmızı bültenle aranan 29 kişi ile ulusal seviyede aranan 25 şüpheli, yürütülen uluslararası çalışmalar sonucunda adalete teslim edildi.
Uluslararası İş Birliğiyle 54 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında bulunan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan kişilere yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Bu kapsamda, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan 29 kişi ile Türkiye tarafından ulusal düzeyde aranan 25 kişinin yakalanarak ülkeye getirildiği bildirildi. Şüphelilerin yakalanmasında farklı ülkelerin güvenlik birimleriyle yürütülen koordinasyonun önemli rol oynadığı ifade edildi.
En Fazla İade Gürcistan’dan Yapıldı
Türkiye’ye teslim edilen şüphelilerin büyük bölümünün Gürcistan’dan getirildiği açıklandı. Buna göre toplam 54 kişinin ülkelere göre dağılımı şu şekilde oldu:
Gürcistan’dan 38 kişi
Almanya’dan 5 kişi
Azerbaycan’dan 2 kişi
Bulgaristan, Avusturya, Ekvador, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Mısır, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan 1’er kişi
Yetkililer, firari suçluların tespit edilmesi ve yakalanması için uluslararası güvenlik kurumlarıyla iş birliğinin devam ettiğini vurguladı.
Operasyonlar Çok Sayıda Birimin Katılımıyla Gerçekleştirildi
Yakalama ve iade süreçlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldüğü aktarıldı.
Çalışmalarda Adalet Bakanlığı birimleri ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlıklarının görev aldığı belirtildi.
Yapılan ortak çalışmalar sayesinde farklı ülkelerde bulunan şüphelilerin adresleri belirlenerek yakalama işlemlerinin gerçekleştirildiği ve Türkiye’ye dönüşlerinin sağlandığı kaydedildi.
İçişleri Bakanlığı: “Suçluları Yakalamaya Devam Edeceğiz”
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, yurt dışına kaçan suç örgütü üyeleri ve uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aradığımız organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getirmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Operasyonlarda görev alan emniyet personeli ile Adalet Bakanlığı çalışanlarına teşekkür edilirken, suçluların adaletten kaçamayacağı mesajı verildi.
Next




