İstanbul’un Maltepe ilçesinde sabah saatlerinde çıkan gecekondu yangını bir aileyi yasa boğdu. Alevlerin sardığı evde 11 yaşındaki Halil İbrahim Karaduman yaşamını yitirirken, 6 yaşındaki kardeşi yangını fark ederek annesini uyandırdı. Yangından yaralı kurtulan anne ve baba ise yoğun bakımda tedavi görüyor.

MALTEPE’DE YANGIN SABAH SAATLERİNDE ÇIKTI

Yangın, saat 07.00 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Hasanbey Caddesi’ndeki bir gecekonduda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangını görenler, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Evde bulunan 41 yaşındaki Özlem Karaduman, 39 yaşındaki Ali Karaduman ve 6 yaşındaki Talha Karaduman yaralı olarak kurtuldu. Ekiplerin yaptığı kontrollerde 11 yaşındaki Halil İbrahim Karaduman’ın yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Ekipler, Halil İbrahim’in cenazesini Adli Tıp Kurumu morguna götürdü. Yangından etkilenen anne ve baba yoğun bakımda tedavi altına alınırken, küçük kardeşin hastanedeki tedavisinin hafif yaralanma nedeniyle sürdüğü öğrenildi.

Mücahit Birinci Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı
Mücahit Birinci Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı
İçeriği Görüntüle

KÜÇÜK KARDEŞİ ANNESİNİ UYANDIRMIŞ

Ailenin yakını Ramazan Karaduman, yangının Halil İbrahim’in odasında başladığını belirtti. Küçük çocuğun annesini uyandırdığını anlatan Karaduman, alevlerin kısa sürede odanın çevresini sardığını ve Halil İbrahim’e ulaşmayı zorlaştırdığını söyledi.

Yangın sırasında anne ve babanın bir çocuklarını kurtardığını ancak Halil İbrahim’i kurtaramadığını ifade eden Karaduman, çiftin dumandan etkilenerek zehirlendiğini aktardı. Akrabalarının verdiği bilgiye göre baba Ali Karaduman’ın durumunun kritik olduğu, annenin sağlık durumunun ise daha iyi olduğu belirtildi.

AİLE YAKINLARI ACI HABERİ BEKLİYORDU

Baba Ali Karaduman’ın kuzeni Ali Demirel de yangın haberini sabah saatlerinde aldığını ve olay yerine gittiğinde itfaiye ekiplerinin yangını söndürmeye çalıştığını anlattı.

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini duyduklarını belirten Demirel, kesin nedenin henüz netleşmediğini söyledi. Halil İbrahim’in arka taraftaki odada bulunduğunu aktaran Demirel, ailenin büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemenin sonucuna dair henüz kesin bir bilgi paylaşılmadı. Anne ve babanın hastanedeki tedavisi sürerken aile yakınları cenazeyi teslim almak için bekleyişini sürdürdü.