Valiler Kararnamesi ile Adana'ya atanan Mustafa Büyük, göreve başladı.


ADANA (AA) -Vali Yardımcısı Halis Arslan tarafından valilik girişinde çiçekle karşılanan Vali Büyük, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve protokol üyeleri ile selamlaştı.


Makamına geçen Vali Büyük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde Sakarya'dan ayrılarak Adana'ya geldiğini belirterek, kentin Türkiye'nin en önemli şehirlerinden olduğunu söyledi.


Nasıl bir kente geldiğini bildiğini ifade eden Büyük, şunları kaydetti:


"Birçok meselesini hep beraberce bundan sonra değerlendireceğiz. Hem tarımsal, hem sanayi, hem de turizm açısından kentin geleceği ile ilgili stratejik planlar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitelerle herkesle beraberce çalışarak Adana'nın olması gereken noktalarına biz de katkıda bulunmaya çalışacağız. Kurumlar arasındaki işbirliğini, uyumu, huzuru Adana için zorunlu olan gelişmenin, kalkınmanın vazgeçilmezi olduğunu düşünüyorum. O nedenle hem huzuru sağlayacağız, hem de işbirliği içerisinde tüm kurum ve kuruluşların ortak hedefte çalışmaları ve netice almaları konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah Allah mahcup etmez. Burada hayırlı hizmetler yapar, milletimizin, vatandaşımızın memnuniyetini sağlamış oluruz."


(AA)