Malatya Gazeteciler ve Televizyonlar Cemiyeti (MGTC) bünyesinde kurulacak olan Bayan Basın Çalışanları Komisyonu, kuruluş sürecine ilişkin ilk toplantısını yaptı.


Geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayan Malatya Gazeteciler ve Televizyonlar Cemiyeti (MGTC) bünyesinde Kadın Basın Çalışanları Komisyonu kuruluyor. Basında çalışan kadınları aynı çatı altında buluşturacak ve önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacak olan komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Dün MGTC’de buluşan kadın basın çalışanları, hayata geçirecekleri projelere ve amaçlarına yönelik istişare yaptılar.


MGTC Yönetim Kurulu Üyesi ve Bayan Basın Çalışanları Komisyonu Başkanı Leyla Yüksel, komisyonun faaliyetlerinin sadece basın çalışanlarıyla sınırlı olmayacağını, daha çok toplumun bütün kesimlerinin katılacağı sosyal içerikli faaliyetler yapacaklarını söyledi.


Yüksel, “Komisyon olarak elbette öncelikli hedefimiz basın sektöründe çalışan kadınların hayatın her alanında daha aktif olarak yer alması. Farklı görüşlerden, farklı yayın kuruluşlarından arkadaşlarımızla oluşturduğumuz bu komisyonda, birlik ve beraberliğin gücünü göstermek istiyoruz. Bunun yanı sıra şunu öncelikle vurgulamak istiyorum: Biz faaliyetlerimizi sadece basın sektörüyle sınırlandırmak istemiyoruz. Eylül ayından itibaren sosyal projelerle Malatya’ya katkı sunmaya çalışacağız. Basın sektöründeki tüm meslektaşlarımızdan da destek bekliyor, bu anlamda herkesi aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.(İHA)