15 AB ülkesinin büyükelçileri, ziyaret ettikleri Gaziantep Üniversitesi’nin eğitim kalitesi, teknolojik çalışmaları ve mimari yapısından etkilendi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanvekili Bema Szombati, “Gaziantep Üniversitesi gerçekten parlayan yıldız” diyerek hayranlığını dile getirdi.


 Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya; AB Delegasyonu Başkanvekili Bela Szombati’nin yanı sıra, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger, Bulgaristan Büyükelçisi Krasimir Tulechki, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson, Estonya Büyükelçisi Miko Haljas, Litvanya Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Polonya Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Slovenya Büyükelçisi Tatjana Kovacic, İsveç Büyükelçisi, Peter Svensson Kemeny, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis AB delegasyon üyesi katıldı.


Üniversiteyi ziyaret eden AB büyükelçilerine İngilizce bir sunum yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, büyük, kaliteli, uluslararasılaşmış, topluma kalıcı kalıcı değerler üreten, bir dünya üniversitesi olmaya önem verdiklerini belirtti. ‘Parlayan Yıldız’ Gaziantep Üniversitesi’nin 15 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksek okul, 9 meslek yüksekokulu ve 19 araştırma uygulama merkeziyle yaklaşık 39 bin öğrenciye eğitim verdiğini kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, bu öğrencilerden bin 610’unun dünyanın 80 ülkesinden gelmiş olmasının önemine vurgu yaptı.


Coşkun, üniversitenin öğrencilerine tüm Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan bir diploma vermenin gururunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Mühendislik ve Tıp Fakültemizde İngilizce- Türkçe eğitim yapılmaktadır. Mimari yapısıyla da göz dolduran üniversitemiz, kentin tarihi dokusunu korumak adına aralarında bir havra ile Cenani Konağı’nın da olduğu çeşitli tarihi eserlerin restorasyonunu yaparak kültürel amaçlı kullanım imkânı sağlamıştır. Gaziantep Üniversitesi’nin toplumsal duyarlılık projeleriyle Türkiye’nin diğer üniversitelerine örnek olmuş, böylelikle üniversitemizin toplumla bütünleşmesi sağlanmıştır. Büyük önem verdiğimiz üniversite - sanayi işbirliğinden de son derece olumlu dönüşümler alınmıştır. Yeşile ve modernleşmeye büyük önem veren üniversitemizin öğrencileri modern yemekhane ve spor tesislerinden yararlanma şansına sahiptir. Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimiz her geçen gün inove projelere imza atmaktadır.”


Rektör Coşkun ile birlikte kampusun bir bölümünü gezen AB büyükelçileri, hayranlıklarını gizleyemedi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanvekili Bela Szombati, duydukları memnuniyetini şöyle ifade etti: “Öğrendiklerimiz bizi çok heyecanlandırdı. Gaziantep Üniversitesi gerçekten parlayan yıldız. Üniversitenin verdiği eğitimin kalitesini biliyoruz. Ayrıca sadece Türk değil başka ülkelerden gelenlerle yaklaşık 39 bin öğrenciye verdiği eğitimin çeşitliliğinden de etkilendik. Biz, aynı zamanda üniversitenin modern yapısını da çok beğendik. Yabancı öğrenci sayısının fazlalığını çok önemsiyoruz. Bu özelliğiyle Gaziantep Üniversitesi gerçekten önemli bir övgüyü hak ediyor. Bunun dışında, eğitim sürecine teknolojinin dâhil edilmesi de çok etkileyici. Zaten biz AB olarak bu sebepten dolayı üniversite ile işbirliği yapıyoruz. Teknopark'ın daha da geliştirilebilmesi için 7 milyon Euro’luk bir destek sunuyoruz. Ayrıca, üniversitenin mimarisinin kalitesinden de çok etkilendiğimizi söylemek istiyorum.”


Toplantının sonunda Rektör Prof. Dr Yavuz Coşkun, büyükelçilere yöresel hediyeler sundu.(İHA)