Gaziantep'in Araban ilçesinde Camii imamlığı yapan İbrahim Demir, şiir kitabı çıkartarak halka ücretsiz dağıttı.


Araban ilçesine bağlı Faklı Yeniyurt Mezrasında 23 yıldan beri imam-hatiplik yapan İbrahim Demir (43), görev süresi içinde yazdığı 80 şiiri 2007 yılında ‘Bu gece’ ismiyle yayınlanan 82 ayrı şiirin yeraldığı 160 sayfalık bin adet şiir kitabını Arabanlı esnaf ve vatandaşlara ücretsiz dağıtan Şair İmam-Hatip İbrahim Demir, bu yıl yayımlanan 60 şiirden oluşan 156 sayfalık ‘Arıyorum’ isimli 2. şiir kitabını da ücretsiz dağıttı.


Demir,’’23 yıl boyunca görev yaptığım Araban ilçesi Fakılı Yeniyurt Mahallesindeki camide imam-hatiplik görevimin dışındaki boş vakitlerimi şiir yazarak değerlendiriyorum. Bu süre zarfında 2007 yılında yazdığım 160 sayfalık 82 ayrı şiirimi ‘Bu Gece’ isimli kitapta toplayarak yayımlattırdığım ilk şiir kitabımı ücretsiz olarak Arabanlı sanatsever esnaf ve vatandaşlara dağıtmıştım.
Bu yıl da, 156 sayfalık 60 ayrı şiirden oluşan ‘Arıyorum’ isimli yayımlattırdığım beş yüz adet 2. şiir kitabımı da yine Arabanlı sanatsever esnaf ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttım. Bende yüzlerce yayımlanmamış şiir var. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yayımlattıramıyorum" dedi.


Şiirlerini yayımlatmak için sponsor olan olursa yayımlanmamış tüm şiirlerini verebileceğini söyleyen Fakılı Yeniyurt Mahallesi Cami imam-hatip’i şair İbrahim Demir "Maddi kaynak sağladığımda yayımlattıracağım 3. şiir kitabımı da sanatsever Arabanlı esnaf ve vatandaşlara ücretsiz dağıtacağım’’dedi.(İHA)