Adana Nakliyeciler Sitesi üyeleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illerinde olduğu gibi kontak kapattılar.


Türkiye Nakliyeciler Federasyonu'na bağlı Adana Nakliyeciler Sitesi üyeleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illerinde olduğu gibi Adana’da da kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi.


Site içinde toplanan nakliyeciler araç anahtarlarını sallayarak yetkililerden çözüm istedi. Adana Nakliyeciler Sitesi Başkanı Seyfi Zeper, karayolu taşımacılığında araçların kullandığı motorin fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Diğer taşımacılıkta deniz ve hava yollarında ise, motorin fiyatlarına ÖTV uygulanmamakta. Bizler de ÖTV fiyatlarının indirilmesini veya kaldırılmasını istiyoruz. Yine, her ilin valilik makamında karayolları taşıma fiyatlarının taban ve tavan fiyatları vardır. Ancak bu kriterler uygulanmadığı için taşıma fiyatlarının çok ucuz olduğu ve bu sektörde hizmet inşa edenlerin geçinemez durumda olduğu bilinen bir gerçektir. Bunun için yetkililerin taban ve tavan fiyat uygulamasını hayata geçirmelerini bekliyoruz” dedi.


Modern şehircilik anlayışı gereği bütün illerde nakliyatçılar sitesi kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Zeper, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kurulmuş olan nakliyatçılar sitelerinin yolları, aydınlatmaları, temizlik hizmetleri ve korunmaları yetersizdir. Park alanlarının asfaltsız olduğu herkesçe bilinmekte, kış ayları çamur deryasında, yazları ise toz derdinden nakliyatçılar ve nakliyeciler büyük sıkıntı çekmektedir. Bunun yanı sıra alınan yetki belgeleri ilgili kurumlar tarafından yeterince kontrol edilmediğinden ve belgeleri olmayanların kiralama yöntemi ile haksız kazanç sağladığı bir gerçektir. Söz konusu kurumların denetimlerini bu yönde sıklaştırmaları en büyük arzumuzdur.”(İHA)

Editör: TE Bilisim