Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından çiftçilere 29 damızlık koç dağıtıldı.


OSMANİYE (AA) - Vali Mehmet Oduncu, Cevdetiye Reşat Eker Pakında düzenlenen etkinlikte, “Koyun Keçi Verimliliğini Artırma Projesi” kapsamında, koç dağıtımı yapıldığını söyledi.


Araştırma enstitülerinde üreticiler ve çiftçiler için cins hayvanlar yetiştirildiğini ifade eden Oduncu,  projenin başarılı olması halinde yeni teşviklerin verileceğine inandığını belirtti.


Tarım işinin arazi işi olduğunu bildiren Oduncu, “Köylü, çiftçi ve üreticiyle bir araya gelerek yapılan iş başarıya ulaşır. Bu gün takdirle görüyoruz ki tarım teşkilatı artık masada oturan bir teşkilat değil. Kurumumuz çiftçisi, üreticisi, köylüsüyle bir araya geliyor, güzel projeler hazırlıyor” dedi.


Oduncu, çiftçinin kazanç elde etmesi için çalışıldığını, bunun için yeni projelerin uygulandığından bahsetti.


Teşviklerin devam etmesini arzuladığını söyleyen Oduncu, “Gelecekte inşallah tarım ve hayvancılık sektörünün, para kazanılan, kıymetli bir sektör olduğunu hep beraber müşahede edeceğiz” ifadeleri kullandı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da kentte 2002’de hayvancılığa verilen desteğin yüzde 3.2 olduğunu, 2013’de bu desteğin yüzde 30’a yükseldiğine işaret etti.


Öte yandan, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında, eğitim alan 25 çobana sertifika verildi. 


(AA)