Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği, (OGİAD) Ticaret ve Yatırım Forumu yapmak üzere Kuzey Irak'a iş gezisi düzenledi.


OGİAD Ticaret ve Yatırım Forumu Heyet Başkanı Ukay Kılıç, dernek binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, iş gezisine 22 iş adamının katıldığını belirtti.


İş gezisinin KOSGEB desteği ile yapıldığını söyleyen Kılıç, Kuzey Irak'ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinde iş görüşmeleri yapılacağını ifade etti.


Amaçlarının iş adamlarının ihracat potansiyelini arttırarak Osmaniye'ye döviz girdisi sağlamak olduğunu kaydeden Kılıç, şu bilgileri verdi:


''Bölgemizin en cazip ticaret alanlarından Kuzey Irak'ın, ticari potansiyelini değerlendirmek ve iş adamlarımızın bu bölge pazarında yer almalarını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda imalat ağırlıklı olmak üzere çeşitli sektöründeki iş adamlarımızla birlikte 22 Ocak 2013 tarihine kadar Erbil ve Süleymaniye şehirlerindeki ticaret odalarında ikili iş görüşmeleri yapılacak. Başkonsolosluğumuzu ziyaret edip Kuzey Irak'taki ticari ataşemizle Erbil ve Süleymaniye'nin Ticari ve Ekonomik yapıları hakkında bilgilendirme toplantılarımız olacak. Ayrıca bu şehirlerdeki organize sanayi, fabrikalar ve işletmelerde ziyaret edilecek. Bu ziyaretler sırasında ikili iş görüşmeleri de yapılacak.''


 Kılıç, iş adamlarına yönelik yurt dışı ticaret ve yatırım forumu düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. AA