Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Babel-Hava Sınır Kapısı'nda ve çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle, Cilvegözü Sınır Kapısı araç ve yaya trafiğine kapatıldı.


Suriye’nin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında kurulan ve Suriyeli sivillerin yaşadığı çadır kampın çatışma ve hava saldırıları nedeniyle boşaltılma çalışmaları ve bölgedeki çatışma tehlikesi, Cilvegözü'nden gelen TIR'lar ile Suriye kapısından gelen ve ara bölgede aktarım için bekleyen TIR'ların sayısını arttırdı.


Türkiye tarafından, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle Suriye tarafına bırakılmayan TIR ve yayalar Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. TIR sürücüleri, araçlarında bir aydan fazladır beklediklerini, banyo yapamadıklarını, gece ise olası hırsızlıklar nedeniyle günlerdir araçlarının başında beklediklerini söyledi. Yetkililerin bir an önce TIR olayına çözüm bulmasını isteyen sürücüler, "Kazanç elde edecekken, beklediğimiz süre boyunca kaybımız daha fazla oldu" dediler.


Türkiye’de tedavi gördükten sonra ülkesine dönmek isteyen bazı Suriyeliler ise can güvenlikleri nedeniyle ülkelerine dönemiyorlar.(İHA)

Editör: TE Bilisim