Gaziantep’te bulunan çeşitli Sivil Toplum Örgütleri, İsrail’in Filistin ve Gazze halkına yaptığı saldırıları protesto etti.


Yeşilsu Meydanı’nda bir araya gelen çeşitli STK üyeleri, sloganlar Atarak İsrail’in saldırılarını protesto etti. Yeşilsu Meydanı’nda düzenlenen eyleme Kesk, Disk, Türk-İş, TTB ve TMMOB üyeleri destek verdi.


STK’lar adına basın açıklaması yapan Disk Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Gazze’ye yönelik yapılan saldırılar sonucunda 2 bin insanın hayatını kaybettiğini ve bir insanlık dramının yaşandığını ifade etti. Güdücü, “İsrail işgali ve kuşatması Filistin halkına çok ağır bedeller ödetti. Milyonlarca Filistinli ülkesinden uzakta mülteci olarak yaşıyor. Filistinlilerin neredeyse üçte ikisi işsiz, yarısından fazlası günde 2 dolardan az bir gelirle yaşamını sürdürmeye çalışıyor” dedi.


Acilen İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırganlığa son vermesi gerektiğine dikkat çeken Güdücü, “Filistin işgali sona ermelidir. Filistin halkına bir soykırım girişimi olan ambargo derhal sona ermelidir. Bu acil adımların atılmasını engelleyen hatta İsrail’e somut yaptırımlar uygulamayan her hükümet İsrail’in suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.


Güdücü, direnen Filistin halkına seslenerek her zaman yanlarında olacakları mesajını verdi. Basın açıklamasını yapan grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.(İHA)