Lise eğitimi gören ve mezun olan 132 Suriyeli öğrenciye diplomaları verildi.


Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İstiklal Sosyal Tesisinde kendi müfredatlarına uygun bir şekilde lise eğitimi gören ve mezun olan 52 lise, 53 Ortaokul ve 27 TÖMER’den Türkçe Eğitimi alan toplam 132 Suriyeli öğrenciye diploma ve sertifikaları verildi.


Şahinbey Belediyesi ve TÖMER işbirliği ile İstiklal Sosyal Tesisinde düzenlenen törene Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, Suriyeli öğrenciler katıldı.


Suriyeli öğrenci Waddah El Milaji'nin Kuran Tilaveti ile başlayan programda eğitim gören Suriyeli öğrenciler tarafından okunan ‘Suriye’nin Çocukları’ ve ‘Can Suriyem’ şiirleri katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.


Başkan Tahmazoğlu, Savaşta da barışta da eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, “Suriye’de 3 yıldan buyana yaşanan iç savaşın yürekleri dağladığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “yaşanan bu savaşta 150 bin civarında Suriyeli insanımız şehit oldu. Savaştan kaçarak ilçemize gelen 100 binin üzerinde Suriyeli insanımızı misafir ediyoruz. Destek olan ve misafirperverlik gösteren tüm Gaziantepli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Savaşta da barışta da eğitim çok önemlidir. Dinimizin ilk emri de okudur. Bu nedenle Şahinbey belediyesi olarak biz eğitime büyük önem veriyoruz. Şuana kadar sosyal tesislerimizde 114 bin insanımıza eğitim verdik. 39 bini aşkın insanımız ise 30 ayrı branşta tesislerimizde eğitim almaktadır. Tesislerimizde Suriyeli insanımıza da okuma imkanı sunuyoruz. Gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizde Türkçe okuma yazma kursları verilmektedir. Şuana kadar 1121 Suriyeli Öğrencimiz Türkçe eğitimi almış ve kendi müfredatlarında eğitim görmüştür. Yine Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde kendi müfredatlarına uygun lise eğitimi alan 345 Öğrenciye karneleri vermiştir. Bu Öğrencilerden 41’ine başarılarından dolayı Takdir ve Teşekkür Belgesi verilmiştir. İstiklal Sosyal Tesisimizdeki Suriye Okulumuzda 11 derslikte 3 devre şeklinde toplamda 1148 Öğrencimize Eğitim verilmektedir. İstiklal Sosyal Tesisi Suriye Okulumuzda 2 Türkçe Öğretmenimiz, 42 Suriyeli Öğretmenimiz ve bunun yanı sıra 6 Danışman ve rehberlik personeli ile Suriye Müfredatına Uygun öğrencilere hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ben desteklerinden dolayı Gaziantep üniversitemize teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, Türkiye’nin Suriye’deki gelişmeler sonrasında önemli bir insanlık görevi yaptığını ifade ederek, “Bu gelişmelerden dolayı içimiz acıyor. Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ama sizler bizim misafirimizsiniz. Elbette ki vatan hasretiyle dolusunuz. Ama bizler size bir nebze yardımda bulunabiliyor, eğitim ve sosyal faaliyetleriniz konusunda yardımcı olabiliyorsak bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bu anlamda da, Gaziantepliler olarak biz Suriyelilere kapımızı açtık. Bu anlamda hükümete, Sayın Başbakana ve yerel yönetimlerimize, özellikle Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na bu anlamlı faaliyetlerinden dolayı kutluyorum. Biz de TÖMER olarak bu anlamlı faaliyete ortak olduk. Ama sizleri tebrik ediyorum. Tüm bu acılar, kan, vahşete rağmen ayakta durmaya çalışıyorsunuz. Sabrınızı muhafaza ettiniz. Ve inşallah Allah’ım sizlere daha çok sabır verir. Bir gün güneş sizin için de doğacak. Aydınlık günler sizin için de gelecek. Her ne kadar biz misafir etsek de vatan hasretinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Sizin de bu hasretinizin biteceğine, olan inancımız tam. Ve tüm Türk milletinin duaları da sizinle birlikte olacak” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmalar ardından Rektör Coşkun ve Başkan Tahmazoğlu eğitimini tamamlayan Suriyeli öğrencilere diploma ve sertifikaları vererek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.(İHA)