Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerin barındığı çadırlar yenisiyle değiştiriliyor.


HATAY (AA) - Yaklaşık 2 yıldır Yayladağı ilçesindeki YİBO konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerin çadırları yenisiyle değiştiriliyor.


AA muhabirinin kamp idaresinden aldığı bilgiye göre, tesislerdeki 510 çadırın tamamının kullanım ömrü sona erdi. Havaların ısınmasıyla çadırları değiştirme kararı alan idare, her gün bir sokaktaki çadırları sökerek yerine yenisini kuruyor. Çadır kurulum çalışmalarının yanı sıra zemin düzenlemesi yapılarak elektrik tesisatları da yenileniyor.


İki yıldır 14 metre karelik çadırlarda aileleriyle kalan toplam 3 bin Suriyeli, çadırlarının değişmesinin mutluluğunu yaşıyor. Çadırları sökülmeden önce eşyalarını sokaklarına taşıyan Suriyeliler, kadın çocuk demeden kamp görevlilerine yardımcı oluyor.


Heyecanla kurulan yeni çadırlarına geçen Suriyelilerin temizlik yaptığı ve eşyalarını düzenlediği görüldü. 


Lazkiye kentinden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve iki yıla yakın süredir 6 kişilik ailesiyle çadırda yaşayan Muhammed Abdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiyen ve yırtılan çadırlarının değiştiği için çok mutlu olduklarını belirtti.


Çadırda yaşamanın zor olduğunu ancak durumlarına binlerce kez şükrettiklerini söyleyen Abdo, "Allah Türk devletinden razı olsun. Allah Türkiye’yi başımızdan eksik etmesin. Sağ olsun işçiler de bize yardımcı oluyor. Çadırlarımız yenileniyor" diye konuştu.


-Yeni çadırlar dolap hediyeli


Dört kişilik ailesiyle bir buçuk yıldır çadırda yaşadığını kaydeden Hüso Ablak da eski çadırların yırtılmalar nedeniyle soğuk ve yağmur geçirdiğini söyledi.


Yeni çadırlarla kıyafet dolabı da hediye edildiğini belirten Ablak, "Allah devleti ve Başbakanı eksik etmesin. Daha ne isteyelim ki Türkiye’den. Duacıyız Türkiye’ye. Gece gündüz dua ediyoruz" dedi.


(AA)