Suudi Prens Turki bin Talal bin Abdulaziz Al Suud, başında olduğu Nolabbee Al Nedaa (Sesinizi Duyuyoruz) İnsani Yardım Vakfı'nın üyelerinden oluşan heyetle, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. 


Suudi Prens Turki bin Talal bin Abdulaziz Al Suud, ziyarette yaptığı açıklamada, Hatay'da ve ülkelerindeki Suriyelilere vakıf olarak insani yardımda bulunduklarını söyledi.
     Yardım gerektiren bir durumda insanların yanlarında olduklarını belirten Suudi Prens, Türkiye'ye, Suriyeli misafirlerine karşı gösterdiği insani yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.
     Vali Lekesiz de Hatay'da yüzyıllardır farklı diller, dinler, inançlar ve etnik kökenlerin bir arada barış ve hoşgörü içinde yaşadığını söyledi.Lekesiz, 2 yıldır zor durumdaki Suriyelileri insani gerekçelerle geçici olarak Hatay'da ve ülkenin farklı yerlerinde misafir ettiklerini belirtti.
     Özelde Hatay'ın barışı, sevgisi, hoşgörüsü ile genelde ise bu coğrafyanın inşa ettiği medeniyetin insana bakışı ile misafirlerine yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Lekesiz, şöyle konuştu:
     ''Bildiğiniz gibi çadır kentlerde kalan misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşılıyor. Ayrıca barınma merkezlerinin haricinde mahallelerde kalan misafirlerimiz de var. Yine zor durumda olan o insanlara da devletimizin yanı sıra ağırlıklı olarak belediyelerimiz, iş dünyamız, sivil toplum örgütlerimiz destek oluyor.
     İnsanlar nerede mağdur oluyorsa sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Sizler de zor durumda olan Suriyelilere yardımcı oluyorsunuz. Bu anlamda sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum. Hepimizin yapacağı yardımlarla ve desteklerle bu zor günleri aşacaklarına inanıyorum ve umuyorum ki memleketlerinde bir an önce barış ortamı tesis edilir, yurtlarına ve yuvalarına dönerler.''
     Vali Lekesiz, ziyaret sonunda Suudi Prens'e Hatay İl Yıllığı Kitabı ile ile yöreye özgü ipek ve defneden yapılan bir tablo hediye etti.HATAY (AA)