Belediye Meclisi, kent merkezinde bulunan ve birçok trafik kazasına yol açtığı iddia edilen köprünün yıkımına karar verdi.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, kent merkezinde bulunan ve birçok trafik kazasına yol açtığı iddia edilen köprünün yıkımına karar verdi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, meclisin aralık ayı toplantısının ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.


Kocamaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yenişehir ilçesinde bulunan ve birçok trafik kazasına neden olan Tulumba Köprüsü’nün yıkımına oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. 


Danıştay ve İçişleri Bakanlığının, aquaparkın yıkımına karar vermesi nedeniyle meclisin, bunun farklı bir yere taşınması kararı aldığını aktaran Kocamaz, şunları kaydetti:


"Danıştay daha önce projeyi iptal etmişti. Her şeye rağmen iyice araştırılmadan 'Belediye zarara uğratıldı' gibi suçlamalara meydan vermemek için Danıştaya tekrar yazı yazdık. Danıştay ise bize, verdikleri kararın kesin olduğunu bildirdi. Bu nedenle Müftü Deresi’nin güney kısmına aquaparkı taşımak istiyoruz." 


Taşımak istedikleri alanın bir kısmının özel mülkiyet olduğunu belirten Kocamaz, o alanları dışarıda bırakarak kalan yerleri bu amaçla kullanacakları bilgisini verdi.


(AA)