Darendeli Hayırsever işadamı Bekir Ilıcak, yaptırdığı ve adını taşıyan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören tüm öğrencilere burs veriyor. Ardından da anlaşabildiklerinde iş imkanı sağlanacağını dile getiriyor.


Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl açılan okulun öğrenci sayısının 170'e ulaştığını bildirdi. Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik bölümlerinin öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden Erkuş, okulu yaptıran Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak ve Rönesans Grubu tarafından eğitime devam eden öğrencilerin tamamına burs verildiğini anlattı. Erkuş, ayrıca Rönesans Grubu'nun okulda açılması planlanan inşaat ve elektrik bölümünde okuyacak öğrencilere staj ve ardından da anlaşabildiklerine iş imkanı sağlanacağını da dile getirdi.


Okulda Gıda, Mikrobiyoloji ve Optisyenlik uygulama adları altında 3 adet laboratuvar oluşturulduğunu anlatan Erkuş, Türkiye'deki optisyenlik bölüm laboratuvarları arasında en gelişmişlerinden birinin okullarında bulunduğunu belirtti.


Okulda biri doçent, biri de yardımcı doçent olmak üzere toplam 8 öğretim görevlisinin bulunduğunu kaydeden Erkuş, ''Şu an en büyük eksikliğimiz çevre düzenlemesi ve yurt konusudur. Darende'de uygun yer bulduğumuz takdirde Kredi Yurtlar Kurumu'na başvuracağız. İnşallah kısa süre içerisinde ilçemize bir yurt kazandırmayı arzu ediyoruz. Bizler öğrencilerimiz daha rahat sosyal imkanları daha fazla bir alanda eğitim görmeleri için çevre düzenlemesi çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu konudaki eksikliklerimiz bulunmasının yanı sıra bunları giderebilmek için ilgili kurumlarla istişare içerisindeyiz'' diye konuştu. MALATYA (AA)