BBP Genel Başkanı Destici: "Yasakları ortadan kaldıracağız' diye iktidar olan hükümetin son dönemlerde, özellikle 17 Aralık soruşturmasından sonra tamamen yasakçı bir zihniyete bürünmüş olmasının bir tezahürü ve sonucu"


GAZİANTEP (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin, "Twitter'ın kapatılması, 'yasakları ortadan kaldıracağız' diye iktidar olan hükümetin son dönemlerde, özellikle 17 Aralık soruşturmasından sonra tamamen yasakçı bir zihniyete bürünmüş olmasının bir tezahürü ve sonucu" dedi.


Destici, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin bir soru üzerine Destici, Twitter'ın erişime engellenmesini, kişi hak ve hürriyetlerinin engellenmesi olarak değerlendirdiklerini ifade etti.


"Yanlış karardan dönülmesi gerekir"


Diğer bazı sosyal paylaşım ağlarının da yasaklanmasından endişe duyduklarını dile getiren Destici, şöyle devam etti:


"Yasakları ortadan kaldıracağız' diye iktidar olan hükümetin son dönemlerde, özellikle 17 Aralık soruşturmasından sonra tamamen yasakçı bir zihniyete bürünmüş olmasının bir tezahürü ve sonucu. Sadece Türkiye'deki insanların, siyasetçilerin, bizlerin vereceği tepkinin daha büyüğü uluslararası arenada, dış dünyada, 'Türkiye yasakçı bir ülke' olarak adlandırılacak ve yasakçı bir ülke gözüyle bakacaklar. Türkiye'yi bu duruma düşüren hükümettir. Bu yanlış karardan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi burada millette ve bizde oluşan algı, seçim öncesi özellikle bazı ses kayıtlarının yayınlanacağı noktasında birtakım dillendirmeler vardı. Bunların bir korkusu olarak bu yasakların getirildiği gibi toplumda bir kanaat var. Ama gerçekleri gizlemek kolay değildir. Gerçekler mutlaka bir gün ortaya çıkar. Üç beş gün geciktirebilirsiniz ama neticede bunlar bir gün toplumla buluşurlar."


Destici, bir gazetecinin "Twitter'ın kapatılmasının Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili bazı görüntülerin yayınlanacağı iddiası ile ilgisi olup olmadığı" yönündeki bir soru üzerine, birkaç gün içinde birtakım ses kayıtlarının yayınlanacağı noktasında özellikle sosyal medyada dillendirmeler yapıldığını hatırlatarak, "Biz doğmayan çocuğa don biçmeyiz. Bir şey yayınlanmadan veya ortaya çıkmadan şaibeler üzerine, söylentiler üzerine hareket edecek değiliz" diye konuştu.


Niğde'de güvenlik güçlerine yönelik saldırı


Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıyı kınayan Destici, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.


Saldırının göz göre göre geldiğinin öne süren Destici, "Suriye hadisesi başladığı günden bu yana sınırlarımızın çok güvenli olduğunu söylemek mümkün değil. Giriş çıkışlar noktasında vize uygulanmıyor ve her türlü giriş çıkış noktasında sınırlarımız delik deşik olmuş durumda. Oradan Türkiye içine saldırılar yapılabileceği zaten kuvvetle muhtemel olarak gözüküyordu. Dün bunlardan birisi gerçekleşmiş oldu. İnşallah bundan sonra gerçekleşmez ve bundan hükümet, devleti idare edenler iyi bir ders alır diye düşünüyorum" dedi.


Dört eski bakanla ilgili fezlekelere ilişkin görüşünün sorulması üzerine Destici, fezlekelerin Meclis'te okunmamasının, "soruşturmaların üzerini örtme", "olayı uzun sürece yayma" gayreti olarak değerlendirdi.


Yerel seçimden sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağını anımsatan Destici, şunları kaydetti:


"Olayı soruşturma komisyonuna havale ettirerek bunları unutturmak, kamuoyunun gözünden düşürmek, belli bir süre sonra da dediğim gibi, hükümetin Meclis'teki komisyonlarda çoğunluğu var, bu çoğunlukla beraber sümen altı edecekler. Ama toplumda zaten belli bir algı oluştu. Bence yanlış yapıyorlar. Bana göre hukuk önünde herkesin aklanma hakkını kullanması gerektiğini düşünüyorum. Öyle olursa uzun vadede muhatapları da daha çok zor duruma düşürmekten kurtarır."


(AA)