Kahramanmaraş Valiliği tarafından 'Gelenekten geleceğe kitap ile kurulan köprü' vazifesi görmesi için oluşturulan kıraathanenin açılışı gerçekleştirildi. Kıraathanede, insanların kitapla bütünleşmesi sağlanacak.

Öğretmenevi'nin yanında kurulan kıraathanenin açılışında konuşan Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, gelenekte bulunan kıraathane kavramını aslına icra edeceklerini söyledi. Son zamanlarda kitle iletişimin yoğun bombardımanı altında kalan insanın kitapla ilgisini yitirdiğini ifade eden Tanılır, "Kalıcı bilgiye kitapla ulaşabilirsiniz. Bu kıraathane ile de kitap ve toplum arasında köprü kurmak istiyoruz. Kentin ortasından, en yoğun yerde kıraathane vaha gibi bir işlev görecek. İnsanlarımız kitapla düşünme imkânı bulacak. İnsanların ciddi meseleler üzerinde yoğunlaşması sağlanacak." dedi.

Açılışta konuşan Araştırmacı Yazar Rasim Özdenören de gençlik yıllarının kıraathanelerde geçtiğini kaydederek, "Kıraathaneler biraz dejenere olmuş, aslından uzaklaşmış hale gelmişti. Biz yine de kıraathanelerden vazgeçmedik. Bu kıraathane de okuma ve yazmaya vakıf bir amacı gerçekleştirecek." diye konuştu. Konuşmaların ardından kıraathanenin açılışı gerçekleştirildi. Kıraathanedeki ilk okumayı da Özdenören yaptı. Törende ayrıca Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi ve Kanal 46 yazarlarından Mustafa Önyurt ta kendi yazdığı bir şiiri okudu. Kendi yazdığı şiiri okuyan Mustafa Önyurt davetlilerden büyük bir alkış aldı.

Saat 10:00 ve 22:00 arasında açık olacak kıraathanede, 16:00'dan sonra da sesli kitap okuma etkinlikleri gerçekleşecek.

İŞTE BU GÜZEL HABERİN DETAYI:

Valilik sitesinde bu güzel haber için şöyle denildi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ ün himayelerinde “TÜRKİYE OKUYOR KAMPANYASI” kapsamında Kahramanmaraş Valiliği’nin gerçekleştirdiği bir proje ile şehrin merkezinde, aslına rücû eden kıraathanesine kavuştu. Kahramanmaraş halkı en işlek caddelerinden birinden geçerken kapısını araladığı anda kendini kitap ve dergilerin arasında, hoş bir sohbetin içinde buluvereceği bir mekânla; kıraathanesiyle buluşuyor. Bir kapı ötesi hayatın kargaşası ve karmaşası iken bir kapı berisi hayatı anlamlandırabilmenin en doğru yollarından birine açılıyor.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından 'Gelenekten geleceğe kitap ile kurulan köprü' vazifesi görmesi için oluşturulan kıraathanenin açılışı gerçekleştirildi. Kıraathanede, insanların kitapla bütünleşmesi sağlanacak Öğretmenevi'nin yanında kurulan kıraathanenin açılışında konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, gelenekte bulunan kıraathane kavramını aslına icra edeceklerini söyledi. Son zamanlarda kitle iletişimin yoğun baskısı altında kalan insanın kitapla ilgisini yitirdiğini ifade eden Tanılır, "Kitap medeniyeti çağrıştırıyor. Bir ülkedeki kitap yayın sayısı o ülkede ki bilgi üretiminin de göstergesidir. Kalıcı bilgiye kitapla ulaşabilirsiniz. Bu kıraathane ile de kitap ve toplum arasında köprü kurmak istiyoruz. Kentin ortasından, en yoğun yerde kıraathane vaha gibi bir işlev görecek. İnsanlarımız kitapla düşünme imkânı bulacak. İnsanların ciddi meseleler üzerinde yoğunlaşması sağlanacak." dedi. Saat 10.00 ve 22.00 arasında açık olacak kıraathanede, 16:00'dan sonra da sesli kitap okumanın olacağını söyleyen Tanılır, sesli kitap okumada kitabın okuyan kişiye hediye edileceğini, dinleyicilere de kahve ikram edileceğini söyledi.

Açılışta konuşan Araştırmacı Yazar Rasim Özdenören de gençlik yıllarının kıraathanelerde geçtiğini kaydederek, "Kıraathaneler biraz dejenere olmuş, aslından uzaklaşmış hale gelmişti. Biz yine de kıraathanelerden vazgeçmedik. Bu kıraathane de okuma ve yazmaya vakıf bir amacı gerçekleştirecek." diye konuştu. Konuşmaların ardından kıraathanenin açılışı gerçekleştirildi. Kıraathanedeki ilk okumayı da Özdenören yaptı.

Daha sonra Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, Rasim Özdenören, Sadık Yalsızuçanlar, Prof.Dr. Turan Karataş , Doç.Dr. Köksal Alver ve katılımcılarla birlikte kıraathanenin açılışı gerçekleşti.

Kıraathanenin açılışına Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustaf Poyraz, KSÜ Rektörü Prof Dr. A. Nafi Baytorun, Vali Yardımcıları Servet Güngör ve Volkan Barış Göçmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Yazar Rasim Özdenören, Sadık Yalsızuçanlar, Prof.Dr. Turan Karataş , Doç.Dr. Köksal Alver ve vatandaşlar katıldı." (www.kanal46.com)