Kahramanmaraş Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘Madalyalı Şehir’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni yapıldı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Madalyalı Şehir’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına ülke genelinden toplam 2914 eser katıldı.

‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu yarışmaya ülke genelinden 6.,7., ve 8. sınıflar arası resim, kompozisyon ve şiir yarışması ülke genelinde büyük ilgi ve katılım gördü. Resim alanında 1247, kompozisyon alanında 483 ve şiir alanında 1184 eser olmak üzere toplam 2914 eser değerlendirmelere katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği juri tarafından 25-26 Ocak 2011 tarihlerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre dereceye girenler belirlendi.

Necip fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmalara oldukça yoğun bir katılım olmasından mutlu olduklarına dikkat çekerek: “Belediye olarak sosyal belediyeciliğin yanı sıra kültür, sanat ve spora da önem vererek, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtarılması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bağlamda ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinliklerini kutlama çerçevesince Milli Eğitim Müdürlüğümle ortaklaşa olarak açtığımız resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile milli ruhu canlı tutmayı hedefliyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz bu yarışmalarımız devam edecektir. Bu vesile ile yarışmaya eser gönderen tüm öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Milli eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre dereceye giren eserler şöyle sıralandı:

Resim alanında;

Türkiye 1. Osman Küçük- Turan İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş
Türkiye 2. Bünyamin Topaktaş – Şehit Yusuf Çavuş İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Türkiye 3. Burhan Demircan – Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu – Boyabat / Sinop
Türkiye Mansiyon: Gülbahar Gümüşten – Ziya Gökalp İlköğretim Okulu – Bağcılar / İstanbul

Kompozisyon Alanında:

Türkiye 1.Ayşe Nur Öksüm –Kenan Evren İlköğretim Okulu – Şarkışla /Sivas
Türkiye 2. Nazik Güler – Hoca Ahmet Yesevi ilköğretim Okulu – Afyonkarahisar
Türkiye 3. Mustafa Uludağ – Ali Alkan İlköğretim Okulu – Nizip /Gaziantep
Türkiye Mansiyon:Merve Nur Baştuğ – Gazi ilköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Şiir Alanında:

Türkiye 1. Senanur Şen – Anafen İlköğretim Okulu - Üsküdar / İstanbul
Türkiye 2. Büşra Sağlam – 12 Şubat İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş
Türkiye 3. Esmahan Avcı – Kemal Rızvanoğlu İlköğretim Okulu – Selçuklu / Konya
Türkiye Mansiyon: Sibel Gedik – Atatürk İlköğretim Okulu – Güzelyurt / Aksaray
Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas tarafından verildi.

Ödül dağıtım töreninin ardından yarışamaya katılan eserlerden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kent Konseyi Başkanı ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kerim Üstündağ ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldılar. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim