İlköğretim 6. ve 7. sınıflarda yapılan Seviye Belirleme Sınavında (SBS) büyük bir başarı göstererek 6. sınıflarda iki Türkiye şampiyonu çıkaran Kahramanmaraş Özel Beyza İlköğretim okulu şampiyonlarını ödüllendirdi.

Özel Beyza İlköğretim okulunda gerçekleştirilen ödül törenine basın mensupları ve öğrenci velileri yoğun bir ilgi gösterdi. Ödül töreninde bir açıklama yapan Özel Beyza Eğitim Kurumları genel koordinatörü Cevdet Kabakçı, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ahmet Güçlü ve Enes Miraç Andız’ın sadece Özel Beyza’ yı değil tüm Kahramanmaraş’ı temsil ettiğini, bu sebeple bu başarının eğitimde istediği yeri bir türlü bulamayan Kahramanmaraş’a hayırlar getirmesini temenni ettiğini söyledi.

İlköğretim okulu olarak 11 yıldır bir sürü başarıya imza attıklarını ve bunları Kahramanmaraş’la paylaşmaktan büyük bir kıvanç duyduklarını hatırlatan Kabakçı, yedinci sınıflarda da çok önemli bir başarı yakaladıklarını, yaklaşık elli öğrencinin 450’nin üzerinde puan aldığını, bunun gurur duyulacak bir tablo oluşturduğunu ifade etti.

Bütün çabalarının Türkiye’ye ve Kahramanmaraş’a nitelikli insan yetiştirmede toplandığını vurgulayan genel koordinatör Kabakçı, bugüne kadar Türkiye’nin en iyi üniversitelerine öğrenci gönderdiklerini, bundan sonra da göndereceklerini, Beyza ailesinin asıl misyonunun bu olduğunu ifade etti.

Lise olarak bu sene öğrenci mezun etmediklerini dile getiren Kabakçı, Özel Beyza Lisesinin üç yıla iki şampiyonluk sığdırarak rüştünü ispat ettiğini, dolayısıyla hiçbir başarının tesadüfle açıklanamayacağını belirtti. Bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına ve velilere teşekkür ederek açıklamasını sonlandıran Kabakçı, 6. ve 7. sınıflarda yüksek puan alan öğrencileri altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Ödül töreni öğrenci, öğretmen ve velilerin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. (www.kanal46.com)