Haziran ayında Türkiye genelinde İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği  Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına göre Kahramanmaraş Özel Özderya Kolejinin iki öğrencisi Türkiye 1.’si oldu.


Kahramanmaraş’ın en köklü ve önde gelen özel eğitim kurumlarından olan Özel Özderya Koleji her yıl olduğu gibi bu yılda yine geleneği bozmadı ve 8. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavında Türkiye 1’incilerini çıkarmayı başardı.


İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçları açıklandı. Kahramanmaraş Özel Özderya İlköğretim Okulu'ndan Metehan Berkkan ve Alperen Yorulmaz 100 sorudan 100’üne doğru cevap vererek 500 tam puan ile Türkiye 1’incileri oldu. Elde ettikleri başarı ile Türkiye 1’incisi olan Özel Özderya Koleji öğrencileri Metehan Berkkan ve Alperen Yorulmaz, başarılarının ardında ki sırrın öğretmenlerinden ve ailelerinden aldıkları desteğe borçlu olduklarını söylediler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Kahramanmaraş Özel Özderya Kolej Müdürü Mehmet Fatih Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, SBS’de üstün başarı göstererek Türkiye derecesi kazanan ve kendilerine bu mutluluğu ve gururu yaşatan öğrencilerine teşekkür ederken bu başarının arkasında bulunan öğretmen ve ailelerine de gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti.



Erdoğan’ın ardından söz alan Özel Özderya İlköğretim Okulunun Kurucusu Alişan Türköner ise geçmişi başarılarla dolu olan Özel Özderya Kolejinin her yıl eğitimde çıtasını artırarak Türkiye genelinde başarılara imza attığını vurgularken, eğitim alanında bundan sonra da hep daha yukarılara doğru tırmanacaklarını ifade etti. Türköner, konuşmasına şu şekilde devam etti: “1994 Yılında Eğitim Öğretime başlayan Özel Özderya Kolejinin 18 yıllık geçmişi bu ve benzeri başarılarla doludur. Özel Özderya Koleji başka okullardan toplama öğretmen ve öğrencilerle değil kendi bünyesinde yetiştirdiği öğrencileriyle akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda büyük başarılara imza atmaktadır. Kurulduğu günden beri ulusal düzeyde yapılan birçok olimpiyat ve proje yarışmasında Kahramanmaraş’ı temsil etmiş ve şehrimize birincilikler kazandırmıştır. SBS ile ilgili son 4 yılın istatistiklerine bakıldığında Özel Özderya farkı açıkça görülecektir. 2009 SBS İl Birincisi Enes Bekereci ve İl İkincisi M. Zahit Şerefoğlu, 2010 SBS İl Birincisi Y. İhsan Kahraman ve il Üçüncüsü Ali Zahit Pak, 2011 SBS 7. Sınıf Türkiye Birincisi Betül Nur Hopur, 2012 SBS Türkiye Birincisi Metehan Berkkan ve Alperen Yorulmaz, son 4 yılın istatistiklerinde görülen hep Özel Özderya Koleji ve Öğrencilerinin başarılarıdır. Kurulduğu günden beri elde ettiği kupa, madalya ve plaketlerin sergilendiği Okul Müzesi gezildiğinde; 2005 – 2006 Öğretim Yılında İlköğretim Okulları Basketbol Küçük Kızlar Şampiyonasında Türkiye Birinciliği, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında “Renkli Sıvıların Perde Olarak Kullanılması” Konulu Proje ile Türkiye Birinciliği, Ve farklı alanlarda yüzlerce Türkiye dereceleri ve il birinciliği kupası, madalyası ve plaketleri görmek mümkündür. Elde edilen bu başarılar elbette tesadüf değildir. Eğitimdeki başarı ancak; alanında en iyi öğretmenlerle belli bir disiplin içerisinde planlı ve özverili bir hazırlık yaparak elde edilebilir. Özel Özderya Kolejinin yaptığı budur. En iyi öğretmenleri kadrosunda bulundurmak, disiplinli bir şekilde planlı ve özverili çalışmalarla hedefe ulaşmaktır. Bu sevinci bizlere yaşatmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görev yapan başta Öğretmen arkadaşlarıma, hazırlıklarını disiplinli bir şekilde sürdüren Öğrenci yavrularıma, Öğrencilerine inanan ve güvenen onlara her zaman sabır ve hoşgörüyle yaklaşan Veli kardeşlerime ve tüm personelime şahsım, kurumum ve tüm eğitim camiası adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Özel Özderya Koleji daha da güçlenen kadrosu ve tepeden tırnağa yenilenen okul binası ile 4+4+4 Eğitim Sisteminde de aynı başarılara imza atacaktır. Kısacası Özel Özderya; ‘Çıktığı Mükemmele Doğru Yolculuğa’ hiç durmadan devam edecektir.” dedi.


Türkiye Birincisi olan Metehan Berkkan ve Alperen Yorulmaz Okul Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Türköner tarafından verilen birer dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.