Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şubesi iş birliği ile üniversitede Tarımsal Yüksek Öğretime başlanılmasının 166. yıldönümü kutlandı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Neşet Gültekin’in konuşmalarıyla devam etti. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Temizkan ise konuşmasında tarım sektörünü iyi analiz etmenin ve önemli tedbirleri almanın dünyadaki açlık ve yetersiz beslenme sorununun çözülebileceğini sözlerine eklemesiyle devam etti. Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Türkiye’de tarım sektöründeki bazı ürünlerde dünyada ilk sıralarda olduğumuzu vurguladı. “Kendi ihtiyacını üreten ve geri kalanını ihraç eden bir ülke olmalıyız” diyen Saltalı, küresel ısınmanın tarımın stratejik bir sektör olduğunu tekrar hatırlattığını ifade etti.


T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek’in konuşmacı olarak katıldığı programda “Kamulaştırma, Arazi Toplulaştırması, Tarımsal Mekanizasyonun Kazanımları, Blok Planlaması, Çiftçilerin Alması Gereken Önlemler” gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi. Tasarruflu su kullanımı ve tabiatı korumanın çiftçilerin alması gereken önlemlerden olduğunu dile getiren Küsek, bu konuda devletin sorumluluklarını da katılımcılarla paylaştı. Küsek, yol ve kanal yapımının da toprağı iyileştirici tedbirler olarak yapılan çalışmalar arasında olduğunu sözlerine ekledi.


Akademik aşama kaydeden öğretim üyelerine biniş giydirilmesi ile devam eden program başarılı olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 


KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi.


Öte yandan tören sonrasında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın mensupları ile yemekte bir araya geldi.


Avşar Yerleşkesinde düzenlenen program kapsamında şehrimizde görev yapan basın mensuplarını konuk eden Rektör Karaaslan, şehirle bütünleşme yolunda çalışmalara devam edildiğini, bu bütünleşmede önemli bir rol oynayan basın mensuplarının da “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladıklarını ifade etti.


Programda gazeteciler adına konuşan Sermet Çuhadar ve Mehmet Yüzbaşıoğlu da gazeteciler olarak hatırlanmaktan ve böyle bir günde bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’a teşekkür ettiler. (www.kanal46.com)