İstanbul Kültür Üniversitesi Kahramanmaraş'ta YGS adayı öğrenci ve rehber öğretmenlere yönelik bir konferans düzenliyor.

Türkiye’nin en elit üniversitelerinden biri durumunda olan İstanbul Kültür Üniversitesi Kahramanmaraş eğitimine destek amacıyla kentimizde YGS adayı öğrenci ve rehber öğretmenlere yönelik bir konferans düzenliyor. 17 Mayıs’ta yapılacak olan Konferans hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, yapılan organizasyonun kent eğitimine katkı sağlayacağını belirtti.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda İKÜ Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer’in yanı sıra aynı üniversitenin öğretim üyeleri ile TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile yine TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Milletvekili Durdu Özbolat’da konuşmacı olacak.

Kurulduğu günden bu yana kentteki temel sorunları en ince ayrıntıları ile inceleyerek, kent gündemini belirleyen refikimiz Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesi, yeni bir eğitim hizmetine daha imza atıyor.

Türkiye’nin en elit üniversitelerinden biri konumunda olan İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Anadolu’nun değişik kentlerinde yaptığı özellikle rehber öğretmenlere yönelik “Farkındalık Oluşturan Öğretmenler” ve YGS adayı öğrencilere yönelik “Meslek Seçimi ve Kariyer Planlaması” konulu konferans bu kez Kahramanmaraş’ta yapılacak.

Konu hakkında bilgi veren İKÜ Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, amaçlarının Aanadolu’daki YGS adayı öğrencilere yönelik kentlerin eğitim kalitesini arttırmaya yönelik bir çalışmaya imza atmak olduğunu ifade etti.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile İKÜ Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer’in açılış konuşmalarını yapacağı konferansta İKÜ Öğretim Görevlisi Zafer Erkoç, “Farkındalık Oluşturan Öğretmenler”, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Paksoy ise “Kariyer Planlaması ve Meslek Seçimi” konularında birer konferans verecekler. Programın ardından İKÜ öğrencilerinden oluşan Pop Rock Grubu bir konser verecek.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yüzbaşıoğlu da konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak sosyal sorumluluk ilkelerimiz gereğince İstanbul Kültür Üniversitesi ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz ve kent eğitimine katkı olarak gördüğümüz, “Gençlik Kültür’le Buluşuyor” adlı bir program düzenlemiş bulunmaktayız.

Gençlerimizin geleceğe doğru hazırlanması, onları bekleyen yükseköğretim süreci hakkında en iyi şekilde bilgi sahibi olmaları, rehber öğretmen ve okul yöneticilerimizin ise öğrencileri ile çok daha başarılı iletişim kurabilmeleri amacıyla ve tamamen gönüllülük esası çerçevesinde uyguladığımız “Gençlik Kültürle Buluşuyor” programı ile kentimiz eğitimine de katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda; 17 Mayıs 2011 günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Konferans salonunda, 10-11-12 sınıf öğrencilerimize, Lise rehber öğretmen ve okul yöneticilerimize yönelik Kahramanmaraş Milletvekilimiz ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan konferans programı ve ardından gerçekleşecek üniversite orkestrası konseri yapılacaktır."

Konferans programı:

17 Mayıs 2011

09.30 – 10.00 Açılış Konuşmaları; Prof. Dr. Mehmet Sağlam TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı, Prof. Dr. Dursun Koçer İKÜ Rektörü

10.00 – 11.45 Konu: Farkındalık Oluşturan Öğretmenler

Katılımcılar: Rehber Öğretmenler ve Okul Yöneticileri

Konuşmacı: Öğr. Gör. Zafer Erkoç

İKÜSEM (İKÜ Sürekli Eğitim Merk.) Yöneticisi

İKİNCİ BÖLÜM:

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Milletvekili Durdu Özbolat açılış konuşması

13.30 – 15.00 Konu: Meslek Seçimi ve Kariyer Planlaması

Katılımcılar: 10 – 11 – 12 Sınıf Öğreciler

Konuşmacı: Prof. Dr. Mahmut Paksoy İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı

16.00 – 17.30 İKÜ Pop Rock Grubu Konseri

Editör: TE Bilisim