Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından yapılan kumaş alımı ihalesinin şartnamesinde, 539 bin metrelik kumaşın 20 günde teslim edilmesi şartı getirilmesi üzerine başlayan tartışmalar TBMM'ye getirilmişti. 4 Temmuz’da yapılan ihaleyi; bir Denizli firması olduğu öğrenilen Egesan Tekstil Sanayi kazandı. Bu firmanın geçen yıllardaki ihaleyi de aldığı öne sürüldü.

İhale hakkında bilgiler almak üzere telefonla ulaştığımız Okul Müdürü Celal Arıkan, devlet memuru olduğu gerekçesi ile bilgi veremeyeceğini ve bilgilerin Valilik ya da Milli Eğitim’den alınabileceğini söyledi. Arıkan, ısrarlı sorumuz üzerine ihaleye sadece EGESAN değil, diğer firmaların da hatta Matesa’nın da katıldığını söylemekle yetindi.

Ajans 46 olarak bu önemli haberle ilgili araştırmalarımız sürüyor. Bununla ilgili geniş haberi sizlere daha sonra sunacağız.

"KAHRAMANMARAŞ'TA BİR GARİP İHALE!"

Bilindiği gibi; geçen günlerde; ANKA tarafından servise konulan “Kahramanmaraş’ta bir garip ihale” başlıklı haberde aynen şöyle denilmişti:

“….Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak Başbakan Erdoğan'a "Ürünün teslim süresinin 20 günle sınırlandırılması, elinde stok malı olan firmalara imtiyaz vermez mi? İhalenin belli bir firmaya verileceği iddialarına yol açmaz mı?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından 4 Temmuz'da yapılacağı duyurulan kumaş alımı ihalesinin şartnamesinde, üretilecek kumaşın teslim tarihi 20 günle sınırlandırıldı.

Kamu İhale Kurumu'nun Kamu İhale Bülteni'nde yayımlanan şartnamede yer alan 20 günlük süre sınırı MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak tarafından, bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirildi.

Şafak önergesinde, "04.07.2008 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından yapılacak olan ihalede, 359 bin metre, 175 santimetre eninde, ekose baskılı kumaş ile 180 bin metre, 160 santimetre boyalı kumaş ihalesinin sözleşme tarihinden itibaren 20 gün içinde üretim yapılarak teslim edilmesi şartnamede yer almıştır" dedi. Şafak Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"İhaleye konu olan ihale malının 20 gün içerisinde üretilebilmesi mümkün müdür? İhale şartnamesinde, bahsi geçen ürünün teslim süresinin 20 gün olarak sınırlandırılması, elinde stok malı olan firmalara imtiyaz verirken, diğer üretici firmaların ihaleye girmesine engel teşkil etmemekte midir? Şartnamede sürenin 20 gün ile kısıtlı bulunması ve ürünün belirli kriterlerle sınırlandırılması, ihalenin belli bir firmaya verileceği iddialarına yol açmaz mı? İhalenin şaibeye neden olmaması ve istenilen şartların ağırlığı göz önüne alındığında, ihale süresinin yeniden gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?"
Editör: TE Bilisim