Adana Vergi Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlarının da katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantı da kayıtdışı ekonomide kısa, orta ve uzun vadeli görüş ve öneriler ele alındı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, toplantı öncesinde basına değerlendirme yaptı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın stratejik planında kayıtdışı ekonomi konusunda önem verdiği alanlarla birlikte vergi dairesi başkanlıklarının faaliyet alanında kayıt dışılık ve haksız rekabetin önlenmesine yönelik tedbirlerin ele alınacağını belirten Aksoy, "Bu tedbirlerin görüş ve öneri şeklinde standart olarak uygulanabilmesi konusunda Gelir İdaresi Başkanlığımıza önerilerde bulunulacak. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'mızca ülkemizin her noktasında ocak ayında yapılacak olan envanter denetimi konusunda da görüş alışverişinde bulunulacak. Tüm vergi dairesi başkanlıklarımızın isteği, özeklikle mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için denetim öncesinde sorumluluk alanlarında bulunulan fiili envanterlerini tam ve eksiksiz yapmaları" dedi.

Toplantıya Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Yasef Pehlivan, Gaziantep Vergi Dairesi Başkan Vekili Sinan Küçükgöz, Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır katıldı. (Cihan Haber Ajansı)
Editör: TE Bilisim