Küçükbaş hayvan yetiştiricileri "Kara Koyun" tercih ediyor.


Erdemli Süt Üreticileri Birliği, yetiştirilmesi ve bakımının kolaylığı nedeni ile küçükbaş hayvan üreticilerinin, yerli ırk olan "Kara Koyun" cinsini daha fazla tercih ettiğini bildirdi. 


Erdemli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ergen, küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 


Küçükbaş hayvancılıkta koyun ve keçi besiciliğinin son dönemlerde gözde meslek haline geldiğini ifade eden Ergen, iki yıl öncesine kadar 600 civarında olan küçükbaş hayvan üreticisinin 2014 yılında 800'e çıktığını belirtti.


Ergen, Erdemli'deki 800 küçükbaş hayvan yetiştiricisinde 130 bin adet küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, "Üreticilerimiz çoğunlukla koyun cinsinde bölgemiz coğrafyasına hızlı uyum sağlayan yerli ırk olan Kara Koyun ırkını tercih ediyor. İlçemizde artan küçükbaş hayvan yetiştirici sayısının 2016 yılında bine ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu. 


Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Dudaklı ise yetiştiricilikte bölge iklimi ve coğrafyasına hızlı uyumu nedeniyle her zaman yerli ırk olan Kara Koyun'u tercih ettiklerini belirtti.


Kara Koyun ırkının 120 kiloya kadar çıktığını anlatan Dudaklı, bu ırkın kuzusunu dahi şu anda 400 liradan sattıklarını, koyunun etinin, sütünün ve yavrusunun diğer ırk ve cinslere göre daha kazançlı olduğunu söyledi.


(AA)

Editör: TE Bilisim