Merkez Bankası'nın küçük hissedarları, Başkan Durmuş Yılmaz'a Merkez Bankası'nın olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunan kasa dairesini açtırdı.

Dün bankanın 76. Olağan Genel Kurulu toplatısına katılan hissedarların "altınlarımız nerede, biz hissedarız, karşıdan da olsa altınlarımızı görmek istiyoruz" şeklindeki tepkisi nedeniyle Başkan Yılmaz, merkez binanın arka bölümünde ve yeraltında korunan altın rezervlerinin bulunduğu kasa dairesini açtırmak ve altınları hissedarlara göstermek zorunda kaldı.

Merkez Bankası'nın küçük hissedarları, Başkan Durmuş Yılmaz'a Merkez Bankası'nın olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunan kasa dairesini açtırdı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; dün bankanın 76. Olağan Genel Kurulu toplatısına katılan hissedarların "altınlarımız nerede, biz hissedarız, karşıdan da olsa altınlarımızı görmek istiyoruz" şeklindeki tepkisi nedeniyle Başkan Yılmaz, merkez binanın arka bölümünde ve yeraltında korunan altın rezervlerinin bulunduğu kasa dairesini açtırmak ve altınları hissedarlara göstermek zorunda kaldı. Genel Kurul toplantısı sırasında tek tek kürsüye çıkarak Başkan Yılmaz'a yüklenen D grubu hissedarlarının baskısıyla yaşanan gelişme şöyle gerçekleşti:

"ALTINLARIMIZ NEREDE? GÖSTERİN"

Merkez Bankası'nın toplam 250 bin adet hisseleri; A, B, C, ve D olmak üzere 4 sınıfa ayrılıyor. A sınıfı hisseler bankanın yüzde 54.72'sine sahip olan Hazine'ye ait. B sınıfı hisseler, Ziraat, İş, YKB, Oyakbank, TEB, Akbank ve Halk Bankası da dahil 9 milli bankaya ait. C sınıfı hisseler ise diğer bankalar ve imtiyazlı şirketlere ayrılırken D sınıfı hisseler küçük hissedarlara ait. Küçük hissedarlar her yıl Genel Kurul toplantılarına katılarak konuşma haklarını da kullanıyorlar. Dün gerçekleşen Genel Kurul toplantısında söz isteyen küçük hissedarlar, yaptıkları konuşmalarda Başkan Yılmaz ve banka yönetimini çok sert eleştiri yağmuruna tuttular. Özellikle en yaşlı hissedarlardan biri olan İbrahim Ergüden ile en büyük pay sahibi olan Adnan Bahar, Başkan Yılmaz'ı "başarısız" olmakla suçladı. Kardan pay almakla ilgili yasal sıkıntıyı gidermediği için Başkan Yılmaz'a veryansın eden hissedarlar, sonunda "Bilançoda Merkez Bankası'nın rezervlerinde olduğu söylenen altınlar nerede" diye sordular.

KASA DAİRESİNİ AÇIN!

Ergüden'in "Biz bu bankanın hissedarlarıyız. Nerede korunuyor bu altınlar. Altınlarımızı görmek istiyoruz. 33 ton altın varlığının nasıl muhafaza ediliyorsunuz? Hissedarız, en azından gözümüzle görsek, karşıdan bakalım" çıkışı karşısında Başkan Yılmaz daha fazla dayanamadı. Yılmaz, "Altınlar Merkez Bankası mülkiyetindedir ve fiziken vardır. Altını işleterek getiri elde ediyoruz. Atıl tutmuyoruz. İsteyen ortaklar toplantı sonrası kasadaki altınları göstereceğiz" dedi.

ALTINLARI İZLEDİLER AMA DOKUNAMADILAR

Ardından toplantı bitiminde Başkan Yılmaz, çok sayıda hissedarla birlikte Merkez Bankası'nın merkez binasının arka bölümünde bulunan kasa dairesine yöneldi. Kasa dairesinin ağır güvenlik önlemleri arasında, hissedarlar heyeti Başkan Yılmaz'la birlikte kasa dairesine girdiler. Altınları gören hissedarlar kısa süre içerde kalarak altın rezervinin bir bölümünü incelediler. Hissedarların altınlara dokunmasına izin verilmediği belirtilirken, ardından da ilgili bölümden kısa süre içinde çıkartıldıkları öğrenildi. Bankadan ayrılırken, hissedarların Başkan Yılmaz'a teşekkür üzerine teşekkür ettiği belirtildi.



Editör: TE Bilisim