15 yıldır organize perakende sektöründe hizmet veren ve 15 ilde 153 mağazası olan Kiler Yimpaş'la anlaştı. Anlaşma kapsamında, Yimpaş'ın mülken sahip olduğu 15 mağazasının demirbaşları Kiler tarafından satın alındı, binaları da 10 yıllığına kiralandı. Böylece, Kiler toplamda hizmet alanını yüzde 40 artırdı.

Büyüme stratejisinin bir parçası olarak satın alma ve yeni mağaza açmaya ağırlık veren Kiler, ilk aşamada 15 Yimpaş mağazasını bünyesine kattı. Devralınan toplam 100 bin metrekareye sahip mağaza ve merkezlerde Kiler markasıyla hizmet verilecek. Kiler, kazançlı ve kaliteli alışveriş ilkesini bu mağazalarda da sürdürecek.

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, konuyla ilgili şunları söyledi: "Yimpaş, perakende sektörünü iyi bilen, yıllarca müşterisine emek vermiş bir firma. Bir süredir Türkiye çapında 15 mağazasının kiralanması ile ilgili görüşüyorduk, bugün sonuçlandırdık. Kiler Holding Perakende Grubu olarak satın almak veya yeni mağaza açmak üzerine kurulu bir büyüme stratejimiz olduğunu artık herkes biliyor. Bu anlaşmaya da doğal büyüme stratejimizin bir parçası olarak bakmak gerek."

Bundan sonra karşılarına çıkacak fırsatları da değerlendirebileceklerini belirten Ümit Kiler, "Bizim açımızdan bu anlaşmanın iki önemli nedeni var. İlki, çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz mevcut Yimpaş müşterilerine hizmet verecek olmak, diğeri ise daha önce bulunmadığımız illerde mağazalara sahip olarak Tüm Türkiye hedefimize yaklaşmak. Her iki taraf açısından başarılı bir süreç olduğuna inanıyorum. Herkese hayırlı olsun."

Yıl sonuna kadar 200 mağazaya ulaşma hedefi olan Kiler, Yimpaş mağazalarını kiralayarak Afyon, İskenderun, Kahramanmaraş, Gaziantep, Aksaray, Nevşehir, Tokat, Amasya, Sivas, Çekerek, Edirne, Turhal, Sorgun, Yerköy ve Alaca kentlerinde yeni müşterilerine 'Kiler markası'yla hizmet vermeye başlayacak. (Cihan)
Editör: TE Bilisim