YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Kahramanmaraş’ta Yimpaş Proma Mağazası’nın açılışını 10 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da katıldığı açılışta konuşan Dursun Uyar, şunları söyledi:

“Büyük mağazalarımızın Anadolu’ya açılışını Kahramanmaraş’ta başlatmıştık. Şimdi onun bir küçük zinciri olan YİMPAŞ Proma mağazalarının yine Kahramanmaraş’tan başlayacağını bilemiyorduk. Kuruluş olarak yeniden dirilişin ilk adımını Proma mağazası ile Kahramanmaraş’ta atmış olacağız. 1000 ile 2 bin metrekare olan mağazalarımıza YİMPAŞ Proma diyoruz. İnşallah bunun bir alt zinciri var. O da 400-500 metrekare arasında olanlar YİMPAŞ Birma ismiyle her yere girecek.”

Çok sayıda vatandaşın da ilgi ile takip ettiği açılışta Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü YİMPAŞ Mağazaları çok büyük. 25 bin 50 bin metrekarelik yerlerde faaliyet gösteriyor. İnşallah biz çelik mağazalarla, promalarla tüm Türkiye’yi donatacağız. YİMPAŞ’ın felsefesini bu millet çok iyi biliyor. 1982 yılında çıkarken küçük sermayelerin bir araya getirerek bu milletin öz değerlerine inanmış insanların kendi fabrikalarını kendi kurması ve yurdun her yerinde yatırım yapması diye çıktı. Önce mağazalar zinciri kurdu, sonra fabrikalar, oteller, hastaneler ve restoranlar zinciri diye 5 ayrı dalda kümeleşti. Türkiye sığmadı Avrupa dahil 14 ayrı ülkede yatırımlar yaptı.”

“BU ÜLKENİN KAYNAKLARI KIT, İYİ DEĞERLENDİRELİM”


“Hepinizin bildiği gibi belirli bir dönem yerli sermayeyi yabancı sermayelere peşkeş çekmek ve yıllardır bu milletin kendi öz değerlerini benimseyen insanlara ekonomiyi vermek için çalışanlar bu tip şirketlere her türlü zorluğu gösterdiler. 10 yıldır uğraşmalarına rağmen YİMPAŞ ve YİMPAŞ benzeri güçlüler ayakta kaldı. Allah’ın izniyle bu milletin ekonomik kurtuluş savaşını da bunlar yapacak. Hepinizin bildiği gibi tüm dünya tek bir ülke haline getiriliyor. Ama birikmiş sermayeler her türlü yatırımları kendi tekeline alarak bu milletin sadece işçi olmasını sadece hizmetçi olmasını sağlayacak yapıya doğru gidiyor. Onun için tüm dünyada globalleşirken milli değerleri unutmayan, ülkemizin çıkarlarının unutmayan milli sermayelerin de hızla finans sektöründe de yatırımlarda da ticarette, pazarlamada da mutlaka gelişmesi gerekiyor. Biz biliyoruz ki bu ülkenin kaynakları kıt. Amma bu millet imece usulü dediğimiz küçük sermayeleri bir araya getirerek her şeyin sahibi ve maliki çalışanı ve karı zararı bölüşeni olarak yıllardır bunun örneğini gösterdiler. YİMPAŞ örneği 40’tan fazla şirketi ile 115 binden fazla ortağı ile Türk cumhuriyetlerinde Avrupa’da Türkiye’mizin çoğu yöresinde hem fabrikalarıyla yatırımlarıyla devam ediyor. Şu anda 17 ayrı üretimini olan fabrikalar zinciri var.”
Törende açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler mağazayı gezdiler. (LÜTFİ YIKAN) (www.kanal46.tv)


(YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)
Editör: TE Bilisim