Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Afşin'de 110 çitçiye yüzde 50 hibe ile makine ekipman desteği verildi.



KAHRAMANMARAŞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin desteklenmesi amacıyla uygulanan program kapsamında Afşin'de 94 çitçiye yüzde 50 hibe destekli makine ekipman desteği, 16 çitçiye süt soğutma tankı verildi.


İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, törende yaptığı konuşmada, Afşin'de süt üreticiliğinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Tarımda verimliliği artırmada çiftçilerin kullandığı ekipmanların önemini vurgulayan Emiralioğlu, şunları kaydetti: "Afşin'de 94 çiftçimize farklı makine ekipman olarak destekleme yaptık. Süt üretici birliği Afşin'de yeni kuruldu. Bu birliğe gerçekten de Afşin'in ihtiyacı vardı. Afşin'den topladığımız sütleri büyük mandıralara usulüne uygun bir şekilde, hijyen kurallarına dikkat ederek firmalara ulaştıracağız. Bu sayede elde edilen sütü sanayiye aktararak Afşin'de hayvancılığın altyapısını sağlamış olacağız ve böylelikle hayvancılıktan sağlanan gelir biraz daha artacak."


Emiralioğlu, Afşin'de hayvancılığın daha iyi seviyelere çıkmasını istediklerini sözlerine ekledi.


Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy da makine ve ekipmanlarının dağtımının gerçekleştiğini belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.


Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner de makine ve ekipman desteğiyle çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak istediklerini bildirdi.


Konuşmalar ardından, çiftçilere makinaları teslim edildi.


Törene, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, daire amirleri ile vatandaşla katıldı.